Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pasila

Kausi 2010-2011

Floorankentällä täysi edustus Vaasassa

 

Suomen Lions-liiton vuosikokouksessa Vaasassa 11.-12.6.2011 oli Floorankentällä täysi edustus, yhteensä neljä virallista edustajaa.  Myös piiritasolla Floorankenttä osallistui kaudella 2010-2011 sekä piirin kokouksiin että luottamustehtäviin aktiivisesti.


Lue lisää


Facebook tutuksi

Toukokuun klubikokouksessa 12.5. Kari Kammonen piti klubiesitelmän Facebookista. Nimeltään se on kaikille tuttu ja tämän esittelyn jälkeen se on nyt monelle tutumpi myös sisällöltään, toimintatavoiltaan ja mahdollisuuksiltaan. Kevään viimeisessä kokouksessa presidentti Harri Strömberg kohdisti aktiivisimmille jäsenille huomionosoituksia. Vuoden Leijona -patsaalla palkittiin lohkon puheenjohtajana toiminut Kyösti Pyysalo.


Lue lisää


Kevään stipendit kouluille  

Floorankentän stipendirahat toimitettiin kouluille toukokuun loppupuolella, hyvissä ajoin ennen koulujen päättäjäisiä. Leijonaperiaatteiden mukaisesti stipendien saajista päättäminen uskottiin joka koulussa opettajakunnalle.


Lue lisää


Puolessa tunnissa maailman ympäri

Huhtikuun kokouksessa 14.4. jäsenemme Kauko Palvalin esitteli kuvakoosteen avulla maailmanympärysmatkan, jonka hän oli tehnyt ladynsä Raijan kanssa 28.1.-15.4.2010. Matkalla he siis olivat 78 päivää. Floorankenttäläisille mielenkiintoinen matka kesti puoli tuntia.


Lue lisää


Epätieteilijöiden esiintymispalkkio Floorankentälle

Suomen Epätieteellinen Seura lahjoitti aprillipäivän 1.4.2011 esiintymispalkkionsa LC Helsinki / Floorankentälle käytettäväksi kokonaisuudessaan koululaisten stipendeihin ja/tai kulttuuritoiminnan tukemiseen Helsingissä. Epätieteellisen Seuran iskujoukkue esiintyi Helsingin kulttuurikeskuksen kutsumana Kanneltalolla aprillipäivän tapahtumassa. Lyhyt välähdys tapahtumasta esitettiin samana iltana MTV3:n uutisiskevennyksessä.


Lue lisää


Helsingin Laululla 60-vuotisjuhlavuosi

Tärkein yhteistyökumppanimme Helsingin Laulu viettää tänä vuonna 60-vuotisjuhlavuottaan. Juhlallisuudet alkoivat lauantaina 19.3.2011 "Laulelmaillalla" Käpylän Työväentalolla. Kuoro oli kutsunut kutsuvieraiksi perustajajäsenet ja kaikki aikaisemmat kuorolaiset sekä yhteistyökuorojensa ja muitten läheisimpien yhteistyökumppaniensa edustajat.


Lue lisää


Helsingin sotahistoriaa kiikalalaisille

LC Kiikalan vieraille annettiin sotahistorian oppitunti perjantai-iltana 18.3.2011. Erityisesti ilmahyökkäyksiin keskittyneen oppitunnin aluksi vieraat vietiin Helsingin pommitusten suurimmalle yksittäisen pommin aikaansaamalle (8.11.1942) tuhoalueelle Iso Roobertinkadun itäpäähän lähellä Dianapuistoa. Aiheeseen oli huolella valmistautunut II varapresidenttimme, tämän vierailun junailija Mikko Liski. Pienen ohjeistuksen jälkeen itsekin löysimme lähitalojen kivijaloista ja seinistä useita pomminjälkiä.


Lue lisää


Värisetti Rauhanjulistekilpailun voittajalle

Floorankenttä palkitsi värisetillä klubimme toiminta-alueen rauhanjulistekilpailun voittajan Lea Nylanderin. Lea käy Eläintarhan ala-asteen koulua luokalla 6 B.


Lue lisää


Kuvernöörivierailulla otettiin uusi jäsen

Floorankenttä otti uuden jäsenen kuvernöörivierailun yhteydessä tammikuun kokouksessa 13.1.2011. Kun Kari Kammonen oli antanut jäsenlupauksensa vastaamalla myönteisesti presidentti Harri Strömbergin kysymyksiin, piirikuvernööri Tuomo Holopainen kiinnitti Lions-merkin Karin rintapieleen. Viime vuosina myös kummin vastuullista tehtävää on korostettu. Niinpä Mikko Liski antoi kummilupaksensa. Seremonian päätteeksi kuvernööri Tuomo kohdisti kannustavat sanat sekä uudelle jäsenelle että hänen kummilleen.

 


Lue lisää


Floorankenttä sankarihaudoilla

LC Floorankenttä osallistui kunniakäynnille Hietaniemen sankarihaudoilla 8.1.2011.  N- ja B-piirin toteuttaman kunniakäynnin perinne jatkuu 45-vuotisella kokemuksella.  Floorankenttäläisten edustus on ollut lippulinnassa aina siitä lähtien, kun meillä on ollut oma lippu eli vuodesta 2004 saakka.

 


Lue lisää


Pikkujoulutunnelmaa Nyyrikissä

Halavatun Papat loivat mukavan pikkujoulutunnelman Teatteriravintola Nyyrikissä 17.12.2010. Meno oli reipasta ja Pappa-Tunturilla oli keskeinen rooli illan tunnelman luomisessa. Meille oli varattuna parhaat paikat ja muu yleisö täytti reunimmaiset pöytärivistöt. Toinen varapiirikuvernööripari Kärkkäinen juhli kanssamme.


Lue lisää


Konserttimme kuoro yltänyt kultaluokkaan

Täydelle Temppeliaukion kirkon salille 2.12. pidetyssä Floorankentän adventtikonsertissa oli kultainen tunnelma. Erityistä hohtoa toi avausseremoniassa esiin tullut tieto, että erinomainen yhteistyökuoromme Helsingin Laulu oli vajaata viikkoa aikaisemmin ylennetty Wienissä järjestetyssä Frans Schubert -kuorokilpailussa kultaluokkaan. Kultaluokitus tuli "kirkollisen musiikin" sarjassa. Tähän asti Helsingin Laulu on kansainvälisissä kuorokilpailuissa ja -katselmuksissa parhaimmillaan yltänyt pisteillään hopealuokkaan. Todistukseksi kultaluokituksesta oli annettu kuorolle diplomi ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11.


Lue lisää


Vierailu Viikinmäen jätevedenpuhdistamolle

Viikinmäen jätevedenpuhdistamolla puhdistetaan kolme kuutiota vettä joka ainoa sekunti. Veden valtavaa määrää ei tunneleissa aistinut, niin rauhallisesti vesi siirtyi altaasta toiselle. Kaikki nähty ei ollut miellyttävää katseltavaa, mutta ei se haju ollut edes alkuvaiheessa niin pahaa kuin olisi voinut kuvitella.


Lue lisää


Nenäkeräys tuotti 850 €

Floorankenttä hoiti osuutensa nenäpäiväkeräykseen Arabianrannan kauppakeskuksessa lokakuun lopun kahtena peräkkäisenä lauantaina. Tuottoon oltiin tyytyväisiä, yhteensä yli 850 euroa.  

 

Kaikkien Lions-klubien keräystuotto selviää TV Kakkosen koko illan kestävässä lähetyksessä 5.11. Siellä selviää myös muitten hyväntekeväisyysjärjestöjen kampanjatuotot samoin kuin hankkeen alullepanijan ja luvanhaltijan Ylen Hyvä Säätiön puhelinkampanjatuotto.


Lue lisää


Vierailu Voimalamuseoon

Energiakeskustelu Floorankentässä jatkuu. Lokakuun alussa tutustuttiin energiatuotannon historiaan mm. Voimalamuseossa. Syyskuussa paneuduttiin tuulivoimaan, muutama vuosi sitten ydinvoimaan.


Lue lisää


Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin