Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pasila

Konserttimme kuoro yltänyt kultaluokkaan

Helsingin Laulu sai esiintyä Temppeliaukion kirkon täydelle kirkkosalille. Kuva Sakari Hannula.
Täydelle Temppeliaukion kirkon salille 2.12. pidetyssä Floorankentän adventtikonsertissa oli kultainen tunnelma. Erityistä hohtoa toi avausseremoniassa esiin tullut tieto, että erinomainen yhteistyökuoromme Helsingin Laulu oli vajaata viikkoa aikaisemmin ylennetty Wienissä järjestetyssä Frans Schubert -kuorokilpailussa kultaluokkaan. Kultaluokitus tuli "kirkollisen musiikin" sarjassa. Tähän asti Helsingin Laulu on kansainvälisissä kuorokilpailuissa ja -katselmuksissa parhaimmillaan yltänyt pisteillään hopealuokkaan. Todistukseksi kultaluokituksesta oli annettu kuorolle diplomi ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11.

 

Hanna Remeksen johdolla esiintynyt kuoro hemmotteli yleisöään ohjelman lopuksi ylimääräisellä kappaleella "Kaikki maat te riemuitkaatte".  Se oli kuoron yksi kolmesta kilpailukappaleesta.

 

Toistakymmentä vuotta Floorankentän adventtikonsertti on järjestetty aina ensimmäisenä adventtisunnuntaina. Kuorona aina Helsingin Laulu. Adventtia 2005 lukuunottamatta kirkkona on niin ikään aina ollut Temppeliaukion kirkko. Poikkeusvuotena 2005 Floorankenttä järjesti yhdessä Helsingin Laulun ja N-piirin kanssa suurkonsertin Helsingin tuomiokirkossa. Se on edelleen suurin leijonien koskaan järjestämä adventtikonsertti.

 

Tämän vuoden poikkeuksen ajankohtaan teki edellä kerrottu Itävallassa järjestetty kuorokilpailu juuri ensimmäisen adventtisunnuntain viikonlopun aikaan. Jatkossa Floorankentän adventtikonsertti palaa vakiintuneelle paikalleen. Ensi vuonna siis 27.11.2011.

 

Tänä vuonna yhteisen konsertimme löysi kolme uutta tahoa. Eräs sairaala varasi potilailleen ja henkilökunnalleen 150 paikkaa + Helsingin Laulun pari vuotta sitten ilmestyneen joululevyn "Sylvian Joulu". Niin ikään eräs vanhempainyhdistys myi 73 lippua ensi kevään leirikoulua ajatellen. Vanhempainyhdistyksen idea sopii hyvin teemaammekin: "Nuorissa on tulevaisuutemme". Kolmantena uutena ryhmänä konserttimme löysivät näkövammaiset. Heille oli varattuna koko eturivi, 16 paikkaa.

 

Teksti: Antti Tuomikoski

Kuvat: Sakari Hannula (ensimmäinen eli avauskuva ja toiseksiviimeinen kiitoskukituskuva)

Muut kuvat: Antti Tuomikoski


Presidentti Harri Strömberg toivotti konserttiyleisön tervetulleeksi.
Presidentti Harri Strömberg toivotti konserttiylei...
Koko eturivi oli varattuna näkövammaisille konserttivieraille.
Koko eturivi oli varattuna näkövammaisille konsert...
Konserttiamme kunnioittivat läsnäolollaan piirikuvernööripari Tuomo ja Kaija Holopainen ja Liiton viime vuotinen puheenjohtajapari Christer ja Marita Löfström.  Presidentti Harri Strömberg keskellä.
Konserttiamme kunnioittivat läsnäolollaan piirikuv...

Presidentti Harri Strömberg esitti koko yleisön kiitokset kuorolle ja ojensi kukkaset kuoronjohtaja Hanna Remekselle. Kuva Sakari Hannula.
Presidentti Harri Strömberg esitti koko yleisön ki...
Ylimääräisenä kilpailukappaleensa esittänyt Helsingin Laulu ripusti "kultamitalit" kaulaansa viimeisen laulun ajaksi.
Ylimääräisenä kilpailukappaleensa esittänyt Helsin...

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin