Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pasila

Floorankentän konserteissa 10.000:s kuulija

Helsingin Laulun ja Floorankentän yhteisissä konserteissa ylittyi 10.000 kuulijan raja kuoron 60-vuotispäivänä pidetyssä juhlakonsertissa ensimmäisenä adventtisunnuntaina 27.11.2011.  Paras syntymäpäivälahja päivänsankarille kuitenkin oli täysi kirkkosali Temppeliaukion kirkossa.  Kuorolaiset olivat itse saaneet valita ohjelmistoon Rakkaimmat Joululaulunsa.

 

Merkkipäivän konsertti oli myös taiteellinen menestys.  Hanna Remeksen johtama kuoro sai loistavat arvostelut kuoromusiikin ystävältä Thorleif Johanssonilta:

"Se oli henkeäsalpaavan hienoa joulumusiikkia.  Kuoro on aivan huikea. Esimerkiksi laulujen loppusoinnut olivat hienon puhtaita.  Niistä tunnistaa kuoron tason: ammattimaisen kuoron laulu soi puhtaana ja varmana viimeiseen sointuun."

 

Kuoro taustanaan esiintyneen solistin Margit Tuokon tulkinta niin ikään sai kiitosta: "Hieno oli myös konsertin viimeinen kappale, O Holy Night.  Se on sellainen laulu, että siinä jos kompastuu korkeissa äänissä, niin se kuuluu kautta koko salin.  Nyt ei tarvinnut jännittää, vaan sai nauttia joka nuotista, sillä jo ennakolta tiesi: tämä menee varmasti ja puhtaasti."

 

"Olipa nautittava ilta", päätti arvostelunsa kuorotaustan itsekin omaava Johansson.
 
Leijonien kunnianosoitus yhteistyökumppanilleen Helsingin Laululle

Henkilökohtaisen musiikkinautinnon lisäksi leijonat halusivat tulla kunnioittamaan Floorankentän pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Helsingin Laulun 60-vuotista taivalta.  Mukana olo oli leijonien kiitos Helsingin Laululle 15-vuotta kestäneestä yhteistyöstä LC Floorankentän kanssa.  Samalla on saatu varoja nuorten ja lasten tukemiseen, veteraanien ja vanhusten auttaamiseen, muuhun sosiaaliseen toimintaan sekä kulloinkin ajankohtaisiin avustuskohteisiin.  Floorankentällä on perinteisesti ollut myötätuntoa myös kulttuuriharrastusten tukemiseen.
 
Taputuksin onnittelunsa Helsingin Laululle esittivät yleisönä olleet Suomen Lions-järjestön jäsenet korkeinta johtoaan myöten: Liiton nykyinen puheenjohtaja sekä useita entisiä puheenjohtajia, entisiä kansainvälisiä johtajia, Liiton toimiston tuleva johto, istuva kuvernööri ja moni entinen piirikuvernööri, piirihallituksen näyttävä edustus.  Yleisössä oli jäseniä ainakin 24 eri klubista ja kolmesta eri piiristä. Käsiohjelman toteuttamiseen osallistui yli puolet lohkon klubeista.  Presidentti kysyikin, eikö tällainen aktiviteetti ole klubien yhteistoimintaa parhaimmillaan.
 
Konsertin päätteeksi Floorankenttä onnitteli Helsingin Laulua "valkoisella kirjekuorella".  Ojentajana presidentti Simo Pääkkönen ja vastaanottajana Helsingin Laulun puheenjohtaja Matti Hinttala.  Liiton puheenjohtaja Heimo Potinkara esitti Suomen Lions-liiton onnittelut ja kiitokset aktiivisen leijonaklubin Floorankentän tärkeimmälle yhteistyökumppanille.

 

Kuorona on koko tämän konserttiyhteistyön ajan ollut Helsingin Laulu ja järjestäjänä LC Helsinki Floorankenttä.  Yhtä poikkeusta lukuun ottamatta konsertti on aina järjestetty Temppeliaukion kirkossa.

 

Ainoan poikkeuksen teki 2005 Helsingin tuomiokirkossa järjestetty suurkonsertti N-piirin ja N-piirin kaikkien klubien yhteiskonserttina, sekin pohjautuen Floorankentän ja Helsingin Laulun saumattomaan yhteistyöhön.  Siellä Hoosiannaan yhtyi yli 1400 laulajaa. Tuomiokirkko on vuosittain yhtä täynnä vain jouluaattona ja pitkänäperjantaina.  Suurkonsertti oli suurin koskaan järjestetty leijonien adventtikonsertti.
 
Antti Tuomikoski
 


Presidentti Simo Pääkkönen esitteli kuoron ja sen johtajan Hanna Remeksen.
Presidentti Simo Pääkkönen esitteli kuoron ja sen...
Helsingin Laulu 60-vuotisjuhlapäivän konsertissaan, johtajanaan Hanna Remes.<br>
Helsingin Laulu 60-vuotisjuhlapäivän konsertissaan...
Solistina Margit Tuokko.
Solistina Margit Tuokko.

Kirkkosalin täyteisen yleisön joukossa oli tyytyväisinä kuulijoina myös Liiton ja piirin ylintä johtoa puolisoineen.
Kirkkosalin täyteisen yleisön joukossa oli tyytyvä...
Rakkaimpia joululauluja oli kuuntelemassa myös entisiä kansainvälisiä johtajia ja Liiton entisiä puheenjohtajia.
Rakkaimpia joululauluja oli kuuntelemassa myös ent...
Kirkkosali oli täynnä Helsingin Laulun ystäviä.
Kirkkosali oli täynnä Helsingin Laulun ystäviä.

Helsingin Laulun ja Floorankentän adventtikonsertista alkaa joulun odotuksen tunnelma.
Helsingin Laulun ja Floorankentän adventtikonserti...
Tässä kuvassa solisti Margit Tuokko vielä odottaa vuoroaan.
Tässä kuvassa solisti Margit Tuokko vielä odottaa...
Solisti Margit Tuokko ja kuoron johtaja Hanna Remes kukitettuina.
Solisti Margit Tuokko ja kuoron johtaja Hanna Reme...

Presidentti Simo Pääkkönen ojentaa Helsingin Laululle Floorankentän onnitteluna "valkoisen kirjekuoren".  Onnittelun vastaanotti Helsingin Laulun puheenjohtaja Matti Hinttala.
Presidentti Simo Pääkkönen ojentaa Helsingin Laulu...
Puheenjohtaja Heimo Potinkara esitti Suomen Lions-liiton onnittelut ja kiitokset Helsingin Laululle.
Puheenjohtaja Heimo Potinkara esitti Suomen Lions-...
Yleisön poistuttua presidentti Simo Pääkkönen ojensi kolme Floorankentän standaaria. Liiton puheenjohtajalle Heimo Potinkaralle (kesk.) ja piirikuvernööri Pekka Sarvannolle se myönnettiin ansioista Lions-työstä.  Vastavalitulle pääsihteerille Maarit Kuikalle se myönnettiin innostukseksi ja kannustukseksi vaativaan tehtävään. Se on samalla ystävällinen muistutus, että kaiken Lions-toiminnan pohjana on aktiivinen klubitoiminta sekä jäsenyyteen sitoutuneet leijonat, puolisot ja ladyt.
Yleisön poistuttua presidentti Simo Pääkkönen ojen...


Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin