Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pasila

Kausi aloitettiin energiakeskustelulla

Floorankentän kausi aloitettiin energiakeskustelulla Tuulivoimayhdistyksen toiminnanjohtajan Anni Mikkosen alustuksen pohjalta. Aihe viritti vilkkaan keskustelun. Eniten siihen osallistuivat Hannu Rantapää ja Raimo Paappa. Hannu on itsekin mukana tuulivoimabiskeksessä. Raimo piti aurinkoenergiaa tulevaisuuden merkittävimpänä energialähteenä. Muutama vuosi sitten klubissamme aloitti energiakeskustelun jäsenemme Pertti Huovinen. Silloin TVO:ta edustanut Pertti alusti Olkiluoto III:sta. Nykyään hän kuuluu Posivan johtajiin.

 

Ilta oli muutenkin vilkas. Vieraita oli kaikkiaan neljä. Tyytyväisen oloinen Karol Soisalon-Soininen kertoi kuvien kanssa vaihto-oppilasmatkastaan Peruun päättyneen kesän aikana. Matka kesti heinäkuun alusta elokuun alkuun. Vuoristoiset maisemat olivat upeita ja pikkulintujen kertoman mukaan tytöt kauniita. Matka oli ollut mukava ja turvallinen, vaikka paikallisia leijonia hän ei ollut tavannut lainkaan. Eikä siellä ollut ollut vaihto-oppilasmatkaan normaalisti kuuluvaa leiriosuutta. Miellyttävä isäntäperhe oli huolehtinut hänen vierailustaan koko ajan. - Perun valintaan vaikutti keskeiseltä osaltaan myös se, että se on espanjankielinen maa. Karol nimittäin lukee lukiossa espanjaa.

 

Karolin isä Jukka Soisalon-Soininen on Floorankentän perustajajäsen. Perhe on elänyt vaihto-oppilasvuotta jo kolmen vuoden ajan. Ensiksi Karolin sisar Joanna oli vaihto-oppilaana USA:ssa. Pari vuotta sitten heillä oli Ukrainasta vaihto-oppilas. Ikäpykälän vuoksi Karol ei päässyt matkaan vielä viime vuonna. Silloin se oli harmittanut mutta ei enää. Äskeisen matkan innoittamana nuoren miehen suunnitelmiin kuuluu vuoden kierros Etelä-Amerikan eri maissa. Vakaan aikeensa mukaan hän lähtee matkaan heti kun lukio ja armeija ovat takana.

 

Kokouksessa luovutettiin kaksi merkittävää huomionosoitusta. Lohkon puheenjohtaja Kyösti Pyysalo ojensi viime kauden presidentille Olli Tiaiselle Päämajan myöntämän 25-vuotis-Chevronin. Uudeksi presidentiksi valittu Harri Strömberg sai kokouksen päätteeksi luovuttaa Floorankentän pöytästandaarin pitkäaikaiselle rahastonhoitajallemme Eero Lehtiselle. Alkukesästä suoritetun vaativan sydänleikkauksen johdosta Eero oli joutunut laittamaan elämänarvot uuteen järjestykseen, ja niin eräistä läheisistäkin harrastuksista - kuten leijonatoiminnasta - oli pakko luopua.

 

Antti Tuomikoski


Kiitokseksi alustuksesta Anni Mikkonen sai presidentiltä Leijonan jalanjäljillä.
Kiitokseksi alustuksesta Anni Mikkonen sai preside...
Hannu piirsi kaavion tuulivoimalan maksimitehokkuudesta.
Hannu piirsi kaavion tuulivoimalan maksimitehokkuu...
Karol muisteli mukavaa matkaansa Peruun.
Karol muisteli mukavaa matkaansa Peruun.

Karol vanhempineen, Anna ja Jukka Soisalon-Soininen.
Karol vanhempineen, Anna ja Jukka Soisalon-Soinine...
Olli Tiainen esitti kunnioittavan kiitoksen Chevronista. Luovuttajana ZC Kyösti Pyysalo.
Olli Tiainen esitti kunnioittavan kiitoksen Chevro...
Presidentti ojensi Eero Lehtiselle Floorankentän pöytästandaarin.
Presidentti ojensi Eero Lehtiselle Floorankentän p...


Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin