Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pasila

Otettiin uusi jäsen, kaksi kandidaattia esittäytymässä

Presidentti Simo Pääkkönen toivottaa uuden jäsenen Pekka Isoniemen tervetulleeksi jäsenkuntaan.  Vas. kummi Matti Okolo-Kulak odottaa onnitteluvuoroaan.

Presidenttimme Simo Pääkkönen sai kaudelleen unelma-alun.  Lokakuu kokouksessa otettiin uusi jäsen ja kaksi jäsenkandidaattia oli esittäytymässä.  Muuten illan tähti oli parin vuoden takainen presidenttimme Matti Okolo-Kulak.

 

Uudeksi jäseneksi valittiin yksimielisesti Pekka Isoniemi.  Annettuaan Lion-lupauksensa kummi Matti Okolo-Kulak sai kiinnittää jäsenmerkin hänen rintaansa.  Ensimmäistä kertaa esittäytymässä olivat jäsenkandidaatit Timo Rantanen ja Aleksi Puisto.  Kokouksessa kandidaatit esittäytyivät klubille ja samalla saivat tuntumaa klubiimme ja jäsenkuntaamme.  Kummallakin puolella on nyt kuukauden mietintäaika.  Päätösten aika on marraskuun kokouksessa Tuusulan Ilmatorjuntamuseossa pidettävässä kokouksessa.

 

Toimintakertomus hyväksyttiin kiitoksin.  Kausi meni hienosti vaikka presidentti joutuikin hyppäämään jo liikkeelle lähteneeseen junaan.  Kiitokset Harri Strömbergille, kauden 2010-2011 presidentille.  Kertomuksen erinomaisesta ulkoasusta ja laajasta sisällöstä esitettiin kiitokset sen kokoajalle Sakari Hannulalle, viime kauden sihteerille.  Raimo Paappa esitteli menneen kauden tilit. Tilintarkastaja Pekka Laaksosen puollon mukaisesti klubikokous hyväksyi tilit ja myönsi tili- ja vastuuvapauden tilivelvollisille.

 

Kokousrutiinit mentiin läpi.  Otetaan tässä esille muutama päätös.

 

Mikko Liski ja Raimo Paappa esittelivät Nenäpäiväkeräyksen nykytilanteen.  Arabianrannan kauppakeskukseen mennään viiden lippaan kanssa 15.10. ja 22.10.  Kari Vento on hankkinut luvan keräyspaikoille. Jääkiekko-otteluiden keräysilloista tulee tarkempaa tietoa hiukan myöhemmin.

 

Jaakko Koskinen kertoi, kuinka Rauhankortin valmistelut ovat loppusuoralla.  Vuoden suurin tapahtumamme adventtikonsertti järjestetään jälleen Temppeliaukion kirkossa ensimmäisenä adventtisunnuntaina 27.11.  Siitä oma juttu nettisivuilla. Joulukorttitilaukset tehdään Kari Vennon kautta kuten monena vuotena ennenkin.  Klubin sisäinen arvokeskustelu päätettiin aloittaa sähköpostia käyttäen.  Kyösti Pyysalo avasi hiukan salaverhoa mutta lupasi vasta myöhemmin kertoa hänen ja Hannu Rantapään muodostaman pikkujoulutyöryhmän aikeista ja päätöksistä.

 

Illan päätähti MOK

 

Ja se illan päätähti, Matti Okolo-Kulak. Kerrotaan hänestä hiukan lisää, vaikka kummin vastuullinen tehtävä jäsenmerkin kiinnityksineen todettiin jo yllä ja kesäiset ansiot greeter-toiminnassa saivat palstatilaa koko sivun verran lokakuun LION-lehdessä.

 

Matti ja ladynsa Katariina nimittäin huolehtivat heinäkuun alussa Lion-nuorisovaihtoon kuuluvana greeter-palveluna eräästä israelilaispojasta yhden unohtumattoman kellonympärystän.  Liiton greeter-vastaavan Outi Kekin ohjeistuksen mukaan tehtävänä oli hakea vaihto-oppilas lentokentältä, majoittaa hänet yhdeksi yöksi, huolehtia illallisesta ja aamiaisesta sekä viedä hänet aamulla Savonlinnan koneeseen.  Näin pienestä mutta tärkeästä asiasta siis oli kyse. 

 

Mutta eihän ole Matin tapaista hoitaa vain se mitä pitää. Matkalaukkuja odoteltiin kaksi tuntia, mutta kun niitä ei löytynyt niin ensiksi piti mennä hammasharjaostoksille. Sitten iltamyöhään lähdettiin pariksi tunniksi pyöräretkelle. Tutustuttiin Puistolan ja Tikkurilan nähtävyyksiin satulan selästä.  Mäkkärissä nautittiin naudanlihainen myöhäisillallinen.  Ja sitten aamuviideltä lähdettiin Helsingin keskustaan.  Kauppatorilla juotiin aamukahvit.  Kauppatorin aamukahveiltahan Kekkosenkin meni Presidentin linnaan.  Tällä kertaa vieras ihaili linnaa vain portilta.  Valtioneuvosto, Tuomiokirkko, Helsingin yliopiston päärakennus, Rautatieasema, Eduskunta ja Finladiatalo kun tulivat kukonlaulun aikaan nähdyiksi niin ei muuta kuin Sibelius-monumentin kautta lentokentälle ja Savonlinnan koneeseen.

 

Pojan soitettua välittömästi lentokentältä kotiinsa israelilaisisä tuli niin kiitolliseksi poikansa saamasta ensimmäisen yön kohtelusta Suomessa, että lähetti saman tien muistoksi alla kuvatun hopeoidun Jerusalem-aiheisen pystin postipakettina Matille ja Katariinalle.

 

Eikä tässä vielä kaikki Matin saavutukset sinä iltana.  Hän ehti hankkia pyöräretken aikana meille uuden jäsenenkin.  Nimittäin Matin opiskeluaikainen kaveri oli pyöräretkellä oppaana ja lokakuun kokouksessa tämä "opas" Pekka Isoniemi otettiin yksimielisellä päätöksellä Floorankentän jäseneksi.  Uuden jäsenen esittelyssä todettiin, että hopeoidusta pystistä ainakin pölyhiukkasen verran on uuden jäsenen ansiota.

 

Teksti: Antti Tuomikoski

Kuvat: Hannu Salo

  


Jäsenkandidaatti Timo Rantasella on leijonakokemusta jo Joensuun ajoiltaan. Vas. Kari Kammonen.
Jäsenkandidaatti Timo Rantasella on leijonakokemus...
Toinen jäsenkandidaatti Aleksi Puisto esittäytymässä. Eedessä Harri Pirkkalainen.
Toinen jäsenkandidaatti Aleksi Puisto esittäytymäs...
Matti ja Katariina Okolo-Kulakin saama Jerusalem-aiheinen pysti greeter-ansioistaan.  Matti itse myhäilee taustalla.
Matti ja Katariina Okolo-Kulakin saama Jerusalem-a...


Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin