Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pasila

Valmistaudutaan puiden istutukseen ja tehtiin kuvakierros Berliinissä

Helmikuun kokouksessa oli kuvernöörivierailu. Kuvernöörin edustajana paikalla oli 2. varapiirikuvernööri Heikki Saarinen. Hän kannusti meitä puiden istutukseen, onhan klubimme nimikin niin luontoon viittaava.  Klubiesitelmässään Sakari Hannula vei meidät lähes tunniksi keskelle Berliiniä. Hän oli koonnut esitykseensä jälkiä kolmannen valtakunnan ajalta.

 

Tämän kauden kv-presidentti on ottanut leijonien konkreettiseksi tavoitteeksi miljoonan puun istuttamisen. Kuvernööri Pekka Sarvanto on antanut tämän projektin N-piirissä varapiirikuvernööri Heikki Saarisen vastuulle. 

 

Vaikka kansanvälinen tavoite ja Suomenkin tavoite on jo ylitetty, niin varapiirikuvernööri Heikki vetosi meihin.  Kerrankin on sellainen kv-hanke, joka on Suomen vahvuusaluetta. Tilaisuutta on käytettävä hyväksi.  

 

Keskustelussa toivottiin, että jokainen, jolla on esim. omakotitalo tai mökki tai muuten mahdollisuus yhden puuntaimen istuttamiseen, tekee sen, kevätkesän ja alkukesän aikana 30.6.2012 mennessä. Mukaan lasketaan kaikki puut, niin puutarhapuut kuin myös metsäpuut. Tähän lasketaan jokainen puu, jonka leijona on istuttanut vaikkapa metsänistutustalkoissa. 

 

Yhteistyö Kiikalan klubin kanssa saattaisi antaa hankkeelle aivan uuden ulottuvuuden. Raimo Paappa valtuutettiin selvittämään asiaa kevään vierailua ajatellen. Uusi jäsen Pekka Isoniemi sai tehtäväkseen selvittää mahdollisuudet talkooyhteistyöhön Helsingin kaupungin alueen puistoissa.

 

Yhteistyö metsänhoitoyhdistysten kanssa helposti monikymmenkertaistaisi saavutuksemme yhden perjantain aikana.

 

Kolmannen valtakunnan jäljillä

 

Sakari Hannula on kolmella matkallaan Berliiniin kuvannut kaupungin hyvinkin perusteellisesti. Sakarin omilta sivuilta olemme saaneet ihailla kuvia heti tuoreeltaan. Tässä klubiesitelmässään hän keskittyi kolmannen valtakunnan jälkiin. Huolella taustatietoihin ja rakennusten nykykäyttöön paneutuneena Sakari esitteli rakennuksia, monumentteja ja muita nähtävyyksiä, jopa pienoismallin toteutumattomasta suurhankkeesta.

 

Tämän jutun kuvagalleriassa on useita kuvia Saksan valtion kansallissymbolista, kotkasta. Ja lopuksi anteeksipyyntö ammattikuvaajalle. Gallerian kuvat eivät anna oikeutta alkuperäisille Sakarin ottamille kuville, kuten alla olevassa selityksessä selitetään. Seli seli.

 

Antti Tuomikoski

 

Kuvat Hannu Salo ja Antti Tuomikoski

Alkuperäiset Berliinin kuvat Sakari Hannula (Gallerian kuvat on otettu valkokankaalta ja viistosti sivulta.  Anteeksipyyntö kuvaajalle.)

.  


Toinen varapiirikuvernööri Heikki Saarinen kannusti meitä puiden istutukseen.
Toinen varapiirikuvernööri Heikki Saarinen kannust...
Sakari Hannula piti mielenkiintoisen esitelmän kolmannen valtakunnan jäljistä Berliinissä.
Sakari Hannula piti mielenkiintoisen esitelmän kol...
Kaupunkia ja ehkä koko maata valvovat kotkat.
Kaupunkia ja ehkä koko maata valvovat kotkat.

Kotka nro 2.
Kotka nro 2.
Kotka nro 3.
Kotka nro 3.
Kotka nro 4.
Kotka nro 4.

Suomen Pankin pikkuveli tai vanhempi veli.
Suomen Pankin pikkuveli tai vanhempi veli.
Esitystä seurattiin mielenkiinnolla.
Esitystä seurattiin mielenkiinnolla.
Varapiirikuvernööri Heikki Saarinen (oik.), presidentti SImo Pääkkönen ja sihteeri Sakari Väänänen.
Varapiirikuvernööri Heikki Saarinen (oik.), presid...

Kuvat ja taustatiedot kiinnostivat.
Kuvat ja taustatiedot kiinnostivat.
Presidentti Simo ja Jaakko kiittivät Sakaria esitelmästä, lahjoittamalla Berliinin munkin.
Presidentti Simo ja Jaakko kiittivät Sakaria esite...

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin