Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pasila

Apua lapsiperheille

Keräystulos Helsingin ensikotiin vietynä.

Floorankenttä järjesti ensimmäistä kertaa Auta Lasta, Auta Perhettä -aktiviteetin lauantaina 14.5.2016. Paikkana oli tuttu Arabian kauppakeskus, jossa floorankenttäläiset ovat jo monena vuotena suorittaneet Nenäpäiväkeräyksensä. Apuun pyysimme, ja iloksemme saimme, LC Hki/Pro Humanon.

 

Kahdeksan floorankenttäläistä ja viisi prohumanolaista olivat kahdessa vuorossa paikalla kello 10-14. Ensimmäinen puolituntinen oli hiljaista, ja usko tavoitteeseen, neljän ostoskärryn täyttymiseen, jo hieman horjui, mutta sitten meno parani. Kauppakeskukseen saapui hyvää tahtia asiakkaita, ja kerääjämme kontaktoivat heitä ahkerasti ja iloisesti.

 

Kun kauppakeskukseen tulijoille selvisi, että nyt ei kerätäkään rahaa, muuttuivat heidän asenteensa täysin. Suurin osa kuunteli mielenkiinnolla, kun heille kerrottiin keräyksestä: "Osta yksi ylimääräinen tuote, ja lahjoita se meille - me viemme lahjoitukset vielä tänään Helsingin ensikotiin." Samalla heitä opastettiin, mille tuotteille olisi tarve, ja saivatpa he vielä mukaansa muistilistankin.

 

Keräyksen päättyessä meillä ei ollut vain neljä ostoskärryä täynnä tavaraa, vaan viisi! Oli deodoranttia, vaippoja, pesuaineita, nokkamukeja, hammasharjoja ja -tahnoja, vauvanvaatteita - valtavasti tarpeellisia hyödykkeitä lapsiperheiden avuksi. Moni lahjoittaja toi enemmänkin kuin pyydetyn yhden tuotteen: eräskin toi kuusi pulloa nestemäistä pyykinpesuainetta!

 

Tuotteet pakattiin 12 laatikkoon, ja vietiin kolmella autolla heti Helsingin ensikotiin Vallilaan. Jos oli kerääjien ilmeet iloisia ja tyytyväisiä, niin samoin oli myös vastaanottajilla lisättynyä hämmästyksellä tavaramäärästä.

 

Tämä keräys toi hyvän mielen kerääjille, ja seuraavaan kertaan tuli jo monta ilmoittautumista. Oli mieltälämmittävää kuulla lahjoittajilta "Teette hyvää työtä" tai "Kiitos, että autatte". On monta tapa tehdä hyvää, ja ehdottomasti yksi parhaista tavoista on Auta Lasta, Auta Perhettä -keräys. Ensi kaudella uudelleen - se on varma!

 

Teksti: Sakari Hannula

Kuvat: Sakari Hannula ja Hannu Salo


Ensilahjoitus kauppakeskuksen eteläisellä sisäänkäynnillä, tuplatuttipakkaus. (Kuva Hannu Salo)
Ensilahjoitus kauppakeskuksen eteläisellä sisäänkä...
Pyysimme yhtä tuotetta, mutta usein saimme ilahduttavasti useammankin samalla kertaa.
Pyysimme yhtä tuotetta, mutta usein saimme ilahdut...
Lapset ja lapsiperheet olivat aktiivisia lahjoittajia.
Lapset ja lapsiperheet olivat aktiivisia lahjoitta...

Lahjoitusten saajia ja kerääjiä: ensikodin Arja Tanjunen, Pro Humanon presidentti Irma Pantzar, ensikodin Satu Veijalainen ja Floorankentän presidentti Kari Kammonen.
Lahjoitusten saajia ja kerääjiä: ensikodin Arja Ta...

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin