Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pasila

Faktoja Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun rehtori Teemu Kekko esitteli faktoja johtamastaan oppilaitoksesta.Tammikuun 2016 kokoukseen saimme alustajaksi Haaga-Helia ammattikorkeakoulun rehtorin Teemu Kokon.  Haaga-Helia on suurimpia ja arvostetuimpia ammattikorkeakouluja, opiskelijoita 11.000 ja henkilöstöä 630. Edustettuna on tekniikkaa ja terveydenhuoltoa / sosiaalialoja lukuun ottamatta periaatteessa kaikki muut koulutusalat.

Rehtori Kokon alustuksen ydinkohdat ovat kalvosarjan kolmessa kuvassa. 

Ammattikorkeakoulujen alkuaikoina 1990-luvulla Kokko ja Floorankentän Jaakko Koskinen olivat kollegoja naapurikouluissa; Kokko Haaga Instituutin ammattikorkeakoulun vararehtorina ja Koskinen Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulussa (Helia) yksikönjohtajana.  Sen tuttavuuden perusteella Koskinen kutsui Kokon alustajaksi tammikuun kokoukseen. 

Sittemmin, vuonna 2007, nämä oppilaitokset yhdistettiin osana ammattikorkeakoulujen kehittämistä.  Samalla koulutustasoa korotettiin: englanninkielisin termein "Polytechnic"-tasosta "Haaga-Helia University of Applied Sciences"-tasolle.

Johtamansa oppilaitoksen perinpohjaisesti tunteva Kokko pysyi minuutilleen aikataulussa, puoli tuntia.  Aikataulun pitävyyteen ehkä hiukan vaikutti se, että entisenä jääkiekkoilijana rehtori Kokko oli varannut lipun sinä iltana pelattuun nuorten maailmanmestaruusotteluun Hartwal-areenassa.  Omien sanojensa mukaan hän "kiirehti pitämään katsomossa Suomen puolta." Eikä rehtori kiirehtinyt suotta.  Nuorten maailmanmestaruuden voitti Suomi, jännittävän ottelun päätteeksi ja vasta jatkoajalla. Venäjä joutui tyytymään hopeaan.

Kokousta ei venytetty muutenkaan, sillä floorankenttäläisetkin halusivat ehtiä televisioitten ääreen ottelua seuraamaan.  Kotiinsa tai kuka minnekin.

Antti Tuomikoski

 
Haaga-Helian strategia rehtorin esittelemänä.
Haaga-Helian strategia rehtorin esittelemänä.
Haaga-Helian strategia.
Haaga-Helian strategia.
Syitä miksi Haaga-Helia on pinnalla juuri nyt.
Syitä miksi Haaga-Helia on pinnalla juuri nyt.

Presidentti Kari Kammonen kiitti rehtori Teemu Kokkoa erinomaisesta klubialustuksesta.
Presidentti Kari Kammonen kiitti rehtori Teemu Kok...
Kokoussihteeri Jaakko Koskinen onnitteli presidentti Kari Kammosta syntymäpäivän johdosta ja lahjoitti muistipelin.
Kokoussihteeri Jaakko Koskinen onnitteli president...

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin