Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pasila

Haudanvakavaa asiaa

Hautausalan yrittäjä Eero Honkanen alusti floorankenttäläisille.  Oikealla kokoussihteeri Jaakko Koskinen, Eero Honkasen isän tuttava.Klubimme sai tämän uutisen kirjoittajan kutsumana esitelmöitsijäksi Eero Honkasen, hautausalan yrittäjän jo kolmannessa polvessa.

 

Kirjoittaja ja Eeron isä tuntevat toisensa varhaisilta vuosiltaan ja kutsuja oli ilahtunut siitä, että Eerolla on esitelmän pitäjän lahjat ihan niin kuin oli isällään.

 

Klubilaiset olivatkin varsin tyytyväisiä illan esitelmöitsijään ja esitelmän sisältöön. Eero toimii HKV-Tukku Oy:n toimitusjohtajana. Yritys toimii hautausalalla niin valmistajana kuin vähittäispuolellakin; Honkasen Ruumisarkkuliikkeen nimellä yhtiö harjoittaa alan tuotteiden tukkukauppaa ympäri Suomen. Hyvinkään Hautaustoimisto on ollut osa yritystä vuodesta 1967 palvellen hyvinkääläisiä kaikissa hautaukseen liittyvissä seikoissa.

 

Eeron esitelmä keskittyi hautaustoimistojen haasteisiin hyvin kilpaillulla markkinoilla. Hänen esittämiensä lukujen valossa hautaustoimistopalveluiden tuottaminen ei ole lainkaan sen kaltainen helppo, varma ja tuottoisa toimiala kuin yleisestä mielipiteestä voisi päätellä.

 

Hautaustoimialan erityisluonnetta esitelmöitsijän mukaan kuvaa mm. se, että monet asiakassuhteet kestävät ennemminkin sukupolvia kuin kvartaaleita.

 

Anekdoottina Eero Honkanen kertoi esimerkin omasta kokemuksesta; asiakas oli palannut saman palveluntuottajan pakeille 30 vuoden tauon jälkeen aiemmin saaneensa hyvän palvelun perusteella. Asiakaspalvelusta oli tuolloin vastannut Eeron isoäiti.

 

Eero Honkasen esitelmästä paistoi läpi hänen liiketoimintaosaamisensa. Hän on analysoinut toimialaa ja esitteli sen trendiä ja nykypäivää napakasti.

 

Vuonna 1947 perustettu Hyvinkään Hautaustoimisto on palvellut kaupunkilaisia jo 65 vuoden ajan. Yrityksen perustaneet Einar ja Aino Laine aloittivat toimintansa alalla valmistamalla ja myymällä hautakiviä. Myöhemmin he laajensivat hautauspalveluihin ja jatkoivatkin alalla aina vuoteen 1967 jolloin yrityksen johtoon siirtyi Esko Honkanen vaimonsa Lillin kanssa.

 

Seuraava toimitusjohtaja aloitti uransa 10-vuotiaana maalaamalla arkunjalkoja toimiston kellarissa. Joitakin vuosia myöhemmin Paavo Honkanen aloitti kokopäiväisen työskentelyn yrityksessä vuonna 1980. 32 vuoden paikallisella kokemuksellaan hän on Hyvinkään Hautaustoimiston tärkein asiantuntija kaikissa palveluihin liittyvissä asioissa vaikkei toimistolla enää asiakkaita palvelekaan.

 

Vuonna 2011 toimintansa yrityksessä aloitti Eero Honkanen, Paavon veljenpoika. Sukupolvenvaihdoksen jälkeen yritys on keskittynyt voimakkaasti paitsi tuotekehitykseen myös maanlaajuisen palveluverkoston ja logistiikan kehittämiseen. Tulevaisuudessa yrityksen tavoitteena on yhä edelleen jatkaa suomalaisen hautauskulttuurin ylläpitämistä ja kehittämistä ennen kaikkea yksilöllisten, symboliikka sisältävien ja ekologisesti kestävien tuotteiden kautta.

 

Teksti Jaakko Koskinen

Kuvat Antti Tuomikoski


Floorankentän presidentti Kari Kammonen ojensi alustajalle Eero Honkaselle kiitokseksi ja muistoksi leijonavyön.
Floorankentän presidentti Kari Kammonen ojensi alu...

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin