Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pasila

Mielenkiintoisesti luovasta suunnitteluprosessista

Aleksei Dernjatin vieraili pyynnöstämme klubilla ja piti mielenkiintoisen esitelmän luovan suunnittelun prosessista. Aleksei on koulutukseltaan sisustusarkkitehti ja hän on opiskellut aikoinaan saman verran graafista suunnittelua. Hän on toiminut alalla reilut parikymmentä vuotta ja työskentelee monen tyyppisten tila-, muotoilu ja brandihaasteiden parissa.

 

Esitelmän alussa oli vaikeuksia tökätä plug & play klubitilamme katossa olevaan dataprojektoriin. Se ei ole ollenkaan Aleksein vika, vaan siitä johtuen, että Applen vempain ei vaivautunut kättelemään katossa ollutta dataprojektoria.

 

Aleksei aloitti esitelmän ja kertoi niin elävästi omasta työstään. Klubilaiset eivät olisi tarvinneet sen parempia näyttöjä graafisesta suunnittelusta, mutta onneksi klubimme veli Antti Tuomikoskella oli auton takakontissa PC, jolla Aleksein muistikortilta esitys näkyi kaikille klubilaisille.

 

Aleksein esityksestä jäi erityisesti mieleen luovan suunnitteluprosessin vapaa ideointivaihe AIVOMYRSKY – Spontaanius - Irtoideat – ja osista kokonaisuuksiin.

 

Mutta ennen kaikkea se, että aina pitäisi tuloksena syntyä puhuttelevuus. Aleksei esitteli lopuksi dataprojektorilla uskomattoman upeita työnäytteitään. Kuvia kohteista oli ympäri maailman.  Pääasiassa Aleksei työskentelee oman yrityksensä nimissä – Studio AD Original Oy.

 

Aleksei aloittaa projektin kysymällä MITÄ – MITEN – KENELLE. Näiden avulla suunnittelu ohjautuu ja tavoitteena on muodostaa ratkaisu, joka huomataan. WOW-ilmiön tulisi odottaa tunnelin toisessa päässä.

  

Aleksei on käynyt rakentamassa suunnittelemiaan messuosastoja ja mm. Finnairin matkustajat löytävät tiensä uudessa terminaalissa hänen suunnittelemiensa opasteiden avulla. Aleksei taittaa myös kirjoja, koska se on graafikon peruskauraa ja tuo leipää pöytään.

 

Allekirjoittanut tutustui Alekseihin parikymmentä vuotta sitten, kun toimin silloisen Helia- ammattikorkeakoulun yrityspalveluyksikön johtajana ja ammattikorkeakoulun viestintävastaavana. Löysimme Aleksein hyvien suosittajien avulla ja tehtiin yhteistyötä viitisen vuotta ammattikorkeakoulun julkiskuvan muokkaamisessa. Julkiskuvan muokkaus onnistui erinomaisesti – toki siinä oli mukana monia muitakin elementtejä kuin graafinen suunnittelu.

 

Klubimme jäsen Kyösti Pyysalo on ottanut mittaa Alekseista tatamilla Aleksei kertoi, että hänellä on ollut pitkä tauko Aikidossa. Nyt hän on jälleen palannut harrastuksen pariin.

 

Kiitoksena mielenkiintoisesta esitelmästä Kyösti sitoutui toimittamaan klubin puolesta perästä päin leijonavyön. Aleksi taisi tuossa yhteydessä kysyä, että onko se musta.

 

Musta se on.

 

Teksti: Jaakko Koskinen
Etusivun kuva "Aivomyrsky" esitelmän kuvitusta, muut kuvat Antti Tuomikoski
Sisustusarkkitehti Aleksei Dernjatin piti suunnitteluprosessissta mielenkiintoisen alustuksen ja esitteli kymmeniä töitään, monet maailmalla julkaistuja ja esiteltyjä. Uransa alkuvaiheessa parikymmentä vuotta sitten Helia ammattikorkeakoulun silloinen viestintävastaava Jaakko Koskinen oli ottanut Aleksein mukaan muokkaamaan Helian julkiskuvaa.
Sisustusarkkitehti Aleksei Dernjatin piti suunnitt...
Kokousta johti "presidenttiharjoittelija" Timo Rantanen ja kokoussihteerinä toimi Jaakko Koskinen.  Ensimmäinen varapresidentti Timo johti puhetta, sillä kauden presidentti Kari Kammonen oli sairaana.
Kokousta johti "presidenttiharjoittelija" Timo Ran...
Aivomyrskyä ja koko suunnitteluprosessiakeskityttiin kuuntelemaan.
Aivomyrskyä ja koko suunnitteluprosessiakeskitytti...

Tietokilpailun voittaja Kyösti Pyysalo sai palkinnoksi "ruskean kirjekuoren", luovuttajana kilpailun pitäjä, edellisen kilpailun voittaja Raimo Paappa. Sovitun käytännön mukaisesti kilpailun voittaja järjestää seuraavan kilpailun: tekee kysymykset ja toimii tuomarina.
Tietokilpailun voittaja Kyösti Pyysalo sai palkinn...

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin