Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pasila

Kausi 2018-2019

Floorankentällä edustus Kalajoen vuosikokouksessa

Floorankentällä oli kaksi edustajaa Suomen Lions-liiton vuosikokouksessa Kalajoella 8.6.2019, ensi kauden presidentti Kari Kammonen ja klubin toimittaja Antti Tuomikoski.  Kokouksessa oli kaikkiaan yli 1300 osanottajaa, joista 759 oli virallisia äänivaltaisia edustajia.


Lue lisää


Tutustuttiin Ilolan arboretumiin Salon Kiikalassa

Olimme perjantaina 24.5.2019 LC Kiikalan vieraana ja tutustuimme Ilolan arboretumiin Salon Kiikalassa. Illalla saunoimme. Lauantaiaamuna molempien klubien parhaat (2+2) golfaajat ottivat yhteen Salo Golfin kentällä.


Lue lisää


Stipendejä Arabian ja Pasilan peruskouluille

Floorankenttä lahjoitti Arabian ja Pasilan peruskouluille rahaa stipendeinä luovutettavaksi.  Varat vietiin koulujen rehtoreille, Arabian peruskoulun rehtorille Johanna Kaupille ja Pasilan peruskoulun rehtorille Maria Uutaniemelle.  Stipendien saajista päättää opettajakunta.  Stipendirahat toimitti 15.5.2019 kouluille Floorankentän presidentti Pertti Huovinen ja stipendivastaava Matti Pirjetä.


Lue lisää


Floorankentällä takanaan 30 toiminnan vuotta

Vuonna 1988 perustettu LC Floorankenttä vietti 30-vuotisjuhlaansa perjantaina 10.5.2019 Espoossa, ravintola Haukisalissa.  Juhlaan osallistui 50 juhlijaa 12 eri klubista.   Merkkipäiväjuhlan on kaiketi ensimmäisenä uutisoinut juhlan juhlapuhuja, Liiton entinen puheenjohtaja Tuomo Holopainen.  Olemme saaneet PCC Tuomolta luvan julkistaa uutisena katkelman hänen Facebook-sivuiltaan.


Lue lisää


Autettiin lasta ja autettiin perhettä

Floorankentän porukka oli lauantaina 4.5.2019 keräämässä Arabian kauppakeskuksessa erilaisia tuotteita apua tarvitseville lapsiperheille.  Tuotteet jakaa Helsingin ensikoti ry, jonne toimitimme 5 ostoskärryllistä hyödyllisiä tavaroita.


Lue lisää


Floorankenttäläisiä Uutisvuodon yleisönä

Floorankenttäläisiä, puolisoita ja ystäviä oli yleisönä Uutisvuodon nauhoituksessa Pasilan studiolla 26.4.2019.  Uutisvuoto esitetään lauantaina 27.4. MTV3:n kanavalla.  Yleisöä oli paljon muistakin järjestöistä sekä oppilaitoksista, ehkä yhteensä vajaa sata.


Lue lisää


Sakari Hannulan klubiesitelmä: Kommunismin jälkiä Latviassa ja Liettuassa

Klubimme Floorankentän jäsen Sakari Hannula on kahtena viime kesänä 2017 ja 2018 viettänyt lomamatkansa autoillen Balttiassa. Näistä matkoista hän oli koostanut klubi-iltaamme esitelmän siitä, millaisia jälkiä kommunismin jäljiltä oli vielä nähtävissä Latviassa ja Liettuassa.


Lue lisää


Arvo Tuominen: Karjalan koko tarina

Maaliskuun klubikokouksessa toimittaja Arvo Tuominen esitteli uuden kirjansa, Karjalan koko tarinan. Karjalan Liitto nimesi Tuomisen kirjan viime vuoden (2018) parhaaksi "vuoden karjalaiseksi kirjaksi."


Lue lisää


Oulunkylän klubissa vierailulla

Helmikuun lopulla me floorankenttäläiset saimme kutsun vierailla LC Oulunkylän klubikokouksessa.  Vierailu oli mukava treffiklubitapahtuma.  Meillä on paljon yhteistä.  Silti toiminnassa on suuria erojakin.


Lue lisää


Malmittaria vieraina - Päätettiin uuden jäsenen ottamisesta

MALMITTARIEN ULLA WELININ RUNOMITTAINEN UUTINEN 

FLOORANKENTÄN KOKOUKSESTA 5.2.2019


Lue lisää


Korkeantason valokuvausoppia: "Kaikki kuvaa parempia valokuvia"

Pekka Punkari antoi klubillemme korkean tason valokuvausoppia tammikuun kokouksessa.  Pekka on julkaissut useampiakin alan oppikirjoja.  Viimeisin ilmestyi aivan vuoden 2019 alussa.  Hän näytti valkokankaalle, kuinka aivan pienilläkin toimenpiteillä kuviin saa uutta elävyyttä. - Huippukuvaajan oli kutsunut kokoukseemme Jaakko Koskinen, no kukas muu.


Lue lisää


Kunniakäynti Hietaniemen sankarihaudoille kauniissa talvisäässä

Floorankentällä oli jälleen edustus B- ja N-piirien tehdessä kunniakäynnin Hietaniemen sankarihaudoille lauantaina 12.1.2019.  Kunniakäynti oli järjestyksessään 52. kerta eli niitä on järjestetty vuodesta 1968 lähtien.  


Lue lisää


Pikkujouluristeily Tallinnaan - pääkohteena KGB-museo

LC Helsinki Floorankentän perinteinen pikkujoulumatka risteiltiin Tallinnaan 15.12.2018.  Varsinainen tutustumiskohde oli Viru-hotellin 23. kerroksessa sijaitseva KGB-museo, mistä vierailusta on tämän jutun kuvakooste.  Ladyt mukaan lukien vielä suositumpi tutustumiskohde oli Joulutori.


Lue lisää


20-vuotisjuhlakonsertti Temppeliaukion kirkossa

Floorankentän ja Helsingin Laulun yhteinen kahdeskymmenes adventtikonsertti järjestettiin ensimmäisenä adventtisunnuntaina 2.12.2018 Temppeliaukion kirkossa. Sali oli täynnä niin kuin aina adventtikonserteissamme. Yhteisen adventtikonserttitoiminnan aloitusvuodesta 1998 lähtien Hanna Remes on ollut Helsingin Laulun kuoronjohtajana.


Lue lisää


Arabianrannan asiakkailta yli tonni Floorankentän Nenäpäiväkeräykseen

Floorankenttä osallistui jälleen tänä vuonna Nenäpäiväkeräykseen.  Meiltä oli kahtena päivänä (9. ja 10.11.) nelihenkinen miehitys Arabianrannan kauppakeskuksessa.  Klubimme kokonaistulos oli yli tuhat euroa, tarkasti laskettuna 1.035,01 €.


Lue lisää


Menestyneitten naisten vierailut jatkuvat

Floorankentän lokakuun alun kuukausikokouksessa vieraili kaikille suomalaisille tuttu Anna-Liisa Tilus, televisiokuuluttaja ja entinen Miss Suomi.  Wikipedia tietää kertoa, että missikisoissa Anna-Liisa oli kerännyt koko potin: valittiin myös kuvauksellisimmaksi missiksi ja lehdistön ihannetytöksi.


Lue lisää


Vierailijana Espoon sijoitusjohtaja 

Espoon kaupungin sijoitusjohtaja Maarit Vierunen vieraili Floorankentän syyskuun kokouksessa 4.9.2018.  Hän piti mielenkiintoisen esitelmän koskien Espoon kaupungin omistaman rahaston sijoitustoimintaa. Espoon kaupunki on ainut kaupunki Suomessa, jolla ylipäätään on rahastomuotoista sijoitustoimintaa sähköyhtiönsä myyntituotosta.


Lue lisää


Hallitus jatkoi ensimmäistä kokousiltaansa veneristeilyllä

Floorankentän kauden 2018-2019 hallituksen ensimmäisen kokouksen jälkeen tehtiin veneristeily Helsingin edustalla.  Varsinainen kokous pidettiin Zinnkellerissä.  Sieltä oli lyhyt matka veneen kotisatamaan, Helsingin Moottorivenekerhon (HMVK) laituriin Tervasaaressa.


Lue lisää


Professori Tuhkan taidetta jälleen esillä, nyt sodanaikaisia valokuvia

Professori Aukusti Tuhkan taidetta on jälleen esillä Floorankentän nettisivuilla.  Taiteellisten ansioitten lisäksi siihen on muitakin syitä.  Tunnetun taiteilijan ja taidegrafiikan arvostetun opettajan Aukusti Tuhkan tyttärenpoika Jyri Lehtonen on klubimme entinen sihteeri.  Hän on pitänyt huolta siitä, että floorankenttäläiset tietävät etukäteen Tuhkan tulevista taidenäyttelyistä.


Lue lisää


Vienan Karjalan taistelupaikoilla

Monelle floorankenttäläiselle tutuksi tullut sotahistorian harrastajaryhmä suuntasi allekirjoittaneen johdolla Vienan Karjalaan talvi- ja jatkosodan taistelupaikolle elokuun lopussa.  Matkalle lähdettiin 23.8.2018.


Lue lisää


Toiminta alkaa elo-syyskuun vaihteessa

Helteinen kesä on pitkällä.  Toiminta alkaa elokuun lopulla jo perinteisellä matkalla taistelupaikoille.  Matkaa Venäjän Karjalaan 23.-26.8.2018 vetää jäsenemme Mikko Liski, niin kuin ennenkin.  Mikko lupasi ottaa kameran ja kynän mukaan, joten saamme lukea aikanaan matkaraportin.


Lue lisää


Jaakonpäivän kylmä kivi singottiin Kolera-altaaseen

Suomen Epätieteellisen Seuran retkikunta löysi heittovuorossa 25.7.2018 klo 12.00 olleen kylmän kiven Siperian tundralta ikiroudan keskeltä.  Luotettavan tiedon mukaan – niin luotettavan kuin Epätieteelliseltä Seuralta yleensäkään voi odottaa – kivi on tuotu ”katkeamattomassa kylmäkuljetuksessa” Siperiasta Helsingin Kauppatorille. Kolera-altaaseen kivi singottiin nosturiauton 25 metriä korkealla nosturilla.


Lue lisää


Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin