Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pasila

20-vuotisjuhlakonsertti Temppeliaukion kirkossa

Floorankentän ja Helsingin Laulun yhteinen kahdeskymmenes adventtikonsertti järjestettiin ensimmäisenä adventtisunnuntaina 2.12.2018 Temppeliaukion kirkossa. Sali oli täynnä niin kuin aina adventtikonserteissamme. Yhteisen adventtikonserttitoiminnan aloitusvuodesta 1998 lähtien Hanna Remes on ollut Helsingin Laulun kuoronjohtajana.

Siis näitten konserttien järjestäjänä on aina ollut Floorankenttä, kuorona aina Helsingin Laulu ja kuoronjohtajana joka vuosi Hanna Remes.  Yhtä ainoaa poikkeusta lukuun ottamatta kirkkona on aina ollut Temppeliaukion kirkko.  Nimittäin adventtina 2005 järjestettiin suurkonsertti Helsingin tuomiokirkossa. Järjestäjänä silloin oli Floorankentän lisäksi Suomen Lions-liiton N-piiri.  Silloin N-piirin kuvernöörinä toimi Floorankentän jäsen Antti Tuomikoski ja klubin presidenttinä Kari Vento.

Silloinen vuoden 2005 Helsingin Laulun sekä Floorankentän ja N-piirin yhteinen adventtikonsertti - suurkonsertti - oli suurin adventtikonsertti mitä maailmanlaajuinen Lions-järjestö on tiettävästi koskaan järjestänyt. Lippuja tähän ensimmäisen adventtisunnuntain 27.11.2005 konserttiin oli ennakkoon myyty 1500. Ovelta emme saaneet enää lippuja myydä. Tuomiokirkko on nykyään yhtä täynnä vain Kauneimpien joululaulujen kahtena esitysiltana. 

Tähän kaksikymmenvuotiseen konserttiaikaan lasketaan vain adventtikonsertit tai adventtiajan konsertit.  Aiemmin 1990-luvulla Floorankenttä järjesti koemielessä muutaman konsertin, joista yksi oli Marianpäivän konsertti.  Mutta säännöllinen jokavuotinen yhteistoiminta alkoi, kun klubimme aktiivi Jaakko Koskinen oli puolivahingossa mennyt kuuntelemaan Helsingin Laulun konserttia Saksalaiseen kirkkoon alkuvuodesta 1998.  Siellä Jaakko oli tavannut Helsingin Laulun aktiiveja, mm. Matti Hinttalan ja Kauko Niemen, ja herrat olivat keskustelleet mahdollisesta yhteistyöstä.

Jaakon esittelyn pohjalta Floorankentän hallitus päätti järjestää koekonsertin heti saman vuoden - siis 1998 - adventtina.  Temppeliaukion kirkkosali saatiin myytyä täyteen heti ensimmäisellä kerralla, joten "koekonsertti" voitiin vakinaistaa saman tien.

Jaakko Koskinen vastasi järjestelyistä pääosin yksin pari kolme ensimmäistä vuotta.  Sitten hän keskittyi konsertin talousvastuuseen muitten klubilaisten avustamana ja toimii siinä tehtävässä edelleen.  Siitä lähtien konsertin järjestelyvastuu käsiohjelmineen on ollut tämän jutun kirjoittajalla.  Koko ajan konsertti on ollut klubin suurin aktiviteetti ja siltä osin tuki on kohdistunut erityisesti nuorisotoimintaan. Ensimmäisten konserttivuosien aikana levytettiin muutama CD-levy yhdessä Multibase Oy:n / Jyri Lehtosen kanssa, keskeisenä avustajana Jaakko Koskinen. Siinäkin yhteistoiminnassa taiteellisen vastuun kantoi Helsingin Laulu johtajanaan Hanna Remes.

Teksti ja kuvat Antti Tuomikoski

Markku Talvion arvio konsertista:

"Joulumieltä nostattava ohjelmakokonaisuus huipentui taidokkaasti juhlavasta Jouluyö, juhlayö esityksestä hartaan En etsi valtaa, loistoa laulun kautta tunnelmalliseen Maa on niin kaunis hymniin. Siitä oli hyvä lähteä joulun valmisteluihin."
    

Tervetulotoivotuksen esittivät LC Floorankentän presidentti Pertti Huovinen (vas.) ja Helsingin Laulun puheenjohtaja Matti Hinttala.
Tervetulotoivotuksen esittivät LC Floorankentän pr...
Flyygelin takana kuoronjohtaja Hanna Remes.
Flyygelin takana kuoronjohtaja Hanna Remes.
Hanna Remes taustallaan Helsingin Laulun kuoro.
Hanna Remes taustallaan Helsingin Laulun kuoro.

Eturivissä (oik.) LC Floorankentän presidentti Pertti Huovinen Tuula-puolisoineen, piirikuvernööri Heikki Tuomala Anne- puolisoineen ja Lionien kansainvälinen johtaja Heimo Potinkara Tuire- puolisoineen.
Eturivissä (oik.) LC Floorankentän presidentti Per...
Täyden Temppeliaukion yleisöä.
Täyden Temppeliaukion yleisöä.
Temppeliaukion yleisöä.
Temppeliaukion yleisöä.

Kuva parvelta, kuvassa näkyy ehkä 1/3 kirkkosalin penkeistä.
Kuva parvelta, kuvassa näkyy ehkä 1/3 kirkkosalin...
Kuoro taustallaan alttari adventtiajan valoväreineen.
Kuoro taustallaan alttari adventtiajan valoväreine...
Kuoronjohtaja Hanna Remes kukitettuna.
Kuoronjohtaja Hanna Remes kukitettuna.

Konsertin päätyttyä suntio Kaisa Haavisto (oik.) esitteli työpaikkaansa, maamme yhtä ehkä tunnetuinta kirkkoa, Temppeliaukion kirkkoa.
Konsertin päätyttyä suntio Kaisa Haavisto (oik.) e...
Haaviston esittelyä kuulemassa mm. Kyösti Pyysalo, Jouko ja Pirkko Ruissalo sekä Tuire ja Heimo Potinkara.
Haaviston esittelyä kuulemassa mm. Kyösti Pyysalo,...
Edessä vasemmalla Anne ja Heikki Tuomala sekä Aarne ja Tuula Kivioja. Kuvassa taustalla ja oikealla on useita LC Queen Lovisan edustajia.  He olivat adventtikonsertissa vastavierailulla Floorankentän luona. Floorankentän edustajat vierailivat viime talvena Queenien vieraina ja tyytyväiset vierailijat lähettivät Loviisaan heti vastakutsun. Tervehdyssanoissaan Loviisassa Floorankentän silloinen presidentti Hannu Salo totesi, ettemme me aikaisemmin ole olleetkaan kuningattarien vieraina. - Myös kuvernöörin puoliso Anne Sokka-Tuomala on LC Loviisa / Queen Lovisan jäsen.
Edessä vasemmalla Anne ja Heikki Tuomala sekä Aarn...

Presidentti Pertti Huovinen ojensi Floorankentän pöytästandaarin kuvernööri Heikki Tuomalalle.
Presidentti Pertti Huovinen ojensi Floorankentän p...

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin