Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pasila

Menestyneitten naisten vierailut jatkuvat

Televisiokuuluttaja Anna-Liisa Tilus kertomassa työstään YLE1:ssä.

Floorankentän lokakuun alun kuukausikokouksessa vieraili kaikille suomalaisille tuttu Anna-Liisa Tilus, televisiokuuluttaja ja entinen Miss Suomi.  Wikipedia tietää kertoa, että missikisoissa Anna-Liisa oli kerännyt koko potin: valittiin myös kuvauksellisimmaksi missiksi ja lehdistön ihannetytöksi.

 

Yleisradiosta Helena Kokko oli kysynyt Anna-Liisalta, olisiko tämä kiinnostunut kuuluttajan tehtävästä.  Oli kiinnostunut pyydettäessä ja on kiinnostunut edelleen.  Tehtävä on vuosikymmenien aikana muuttunut.  Työ on päätoimista, vaikka ruudussa kuuluttajat ovat illan aikana vain muutaman minuutin.  He tekevät taustatöitä aivan kuten toimittajatkin.  Lisäksi Anna-Liisalle kuuluvat TV1:n kanavaemännän tehtävät.

 

Uuden tai seuraavan ohjelman esittelyyn kuuluttajalla on aikaa yleensä vain 40 sekuntia.  Se esittelyaika täytyy valmistella huolella.

 

Siviilissä Anna-Liisa kertoi olevansa ”futismutsi”.  Molemmat pojat ovat jalkapalloammattilaisia Euroopassa, toinen Italiassa ja toinen Hollannissa.  Molemmilla on tavoitteena maaottelupaikka, toisella se jo on.  Kotimaan vierailullaan futisveljekset saavat fysioterapeutti-siskoltaan erityisen käsittelyn.  

 

Tiedottajan koulutuksen hankkinut Anna-Liisa on esiintynyt monissa ohjelmissa, mm. Seinäjoen Tangomarkkinoiden juontajana.  Nenäpäivä-ohjelmassa hän on esiintynyt useampana vuotena. Maailman yhdessä köyhimmistä maista, Burundissa hän sai olla mukana Nenäpäivän toimittajaryhmässä.  Erityisen vaikutuksen Anna-Liisaan oli tehnyt lasten iloisuus pienistäkin asioista.

 

Teksti ja kuvat: Antti Tuomikoski


Anna-Liisa sellaisena kuin me hänet tunnemme.
Anna-Liisa sellaisena kuin me hänet tunnemme.
Anna-Liisaa kuunneltiin.
Anna-Liisaa kuunneltiin.

Lopuksi presidentti Pertti Huovinen esitti kiitokseksi Anna-Liisalle tervetulotoivotuksen Floorankentän adventtikonserttiin Temppeliaukion kirkkoon 2.12.2018.
Lopuksi presidentti Pertti Huovinen esitti kiitoks...

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin