Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pasila

Kausi 2019-2020

Liiton vuosikokous pidettiin nettikokouksena, hermokeskus oli Seinäjoella

Suomen Lions-liiton vuosikokous pidettiin 13.6.2020 nettikokouksena.  Noin kymmenhenkinen hermokeskus oli perustettu Seinäjoelle, sillä ennen koronakautta vuosikokous oli suunniteltu pidettäväksi juuri Seinäjoella.


Lue lisää


Floorankentän kokouskausi päättyi virtuaalikokoukseen

Floorankentän kausi päättyi 5.5.2020 klubikokoukseen virtuaalikokouksena.  Tarvittaessa pidämme vielä lyhyen kokouksen touko/kesäkuun vaihteessa.  Uusi kausi alkaa näillä näkyminen normaalikokouksena syyskuun ensimmäisenä tiistaina 1.9.2020.  


Lue lisää


Floorankenttä siirtyi virtuaalikokouksiin kevään 2020 ajaksi

Maaliskuun lopulla Floorankenttä siirtyi virtuaalikokouksiin. Pääosalla ensimmäiseen kokoukseen osallistujista oli yhteys suoraan kotoaan. Kokoustiimiä johtivat presidentti Kari Kammonen sekä sihteeri Kari Vento ja kokoussihteeri Jaakko Koskinen.


Lue lisää


Vieraana Päijänteen ympäriajon naistensarjan voittaja 2019

Jaakko Koskinen oli kutsunut maaliskuun kuukausikokouksen esitelmöitsijäksi ystävänsä, enduromotoristi Tuire Ahon. Tuire kertoi harrastuksestaan ja kiinnostuksestaan siihen.  Alustuksessaan Tuire tunnusti, kuinka onnistumisia oli edeltänyt "muutamia hankalia vuosia."  


Lue lisää


Ystävyysklubi LC Kiikala kannusti TPS:n voittoon HIFK:stä

Ystävyysklubimme LC Kiikala vieraili luonamme 7.2.2020 sopivasti HIFK - TPS ottelupäivänä. Jääkiekko-ottelu pelattiin HIFK:n kotihallissa, Helsingin jäähallissa.  Lopputulos 4-1 osoitti, että TPS:llä oli niin vahva kannustus mukanaan, ettei meillä HIFK:n kannattajina ollut mitään sanomista. Kiikalasta oli TPS:n kannattajia peräti kahdeksan.  HIFK sai tyytyä vain viiden floorankenttäläisen kannustuskuoroon.


Lue lisää


Palestiina, kenen maa?

Esitelmän aluksi kappalainen Antti Pohjolan-Pirhonen valotti laajasti Luvatun maan historiaa vuosituhansien ajalta. Alue on ollut lukuisien valtakuntien ja uskontojen temmellyskenttä. Sotia on käyty milloin minkäkin heimon ja valtion kesken.


Lue lisää


Kunniakäynti Hietaniemen sankarihautausmaalla

Lions-liiton B- ja N-piiri järjestivät perinteisesti kunniakäynnin Hietaniemen sankarihautausmaalla 11.1.2020. Kunniakäyntiin osallistui myös LC Floorankentän edustus, nyt 17. kerran.  Floorankentän edustus on ollut paikalla siitä lähtien, kun klubilla on ollut oma lippu.  


Lue lisää


Hävittäjävertailua

Alustuksessaan klubikokouksessa 7.1.2020 Tekniikan museon insinööri Raimo Paappa esitteli puolustusvoimien hävittäjien tarjouskilpailun vaihtoehtoja.  Viisi kilpailijaa tuleetalven mittaan Suomen ilmatilaan esittelemään vaihtoehtonsa.


Lue lisää


Adventtikonsertti "Joulun odotus" Temppeliaukion kirkossa 1.12.2019

Floorankentän adventtikonsertti, nyt nimeltään "Joulun odotus" pidettiin jälleen Temppeliaukion kirkossa, 1.12.2019.  Ja niin ikään jälleen kuorona oli Helsingin Laulu, taiteellisena johtajanaan Hanna Remes.  


Lue lisää


AMK Laurean rehtori vieraili klubikokouksessamme 

Ammattikorkeakouluista läheisimmän yhteistyökumppanimme, AMK Laurean rehtori Jouni Koski vieraili marraskuun klubikokouksessamme 5.11.2019.  Tohtori Kosken edellinen vierailu klubissamme oli pari kolme vuotta sitten.


Lue lisää


Nenäpäiväsaalis pe 8.11. oli 3.087 grammaa kolikoita ja seteleitä

Floorankenttä hoiti perinteisesti osuutensa Nenäpäiväkeräyksessä.  Meiltä oli kahtena päivänä 8.11. ja 9.11.2019 kumpanakin neljän hengen ryhmä Arabianrannan kauppakeskuksessa.  Keräsimme lipaskeräyksenä perjantaina 3.087 grammaa kolikkoja ja seteleitä.  


Lue lisää


Kutsu Mannerheimin jalanjäljille Puolaan

Floorankentän lokakuun hallituksen kokouksessa 29.10.2019 vieraili tuttu leijona Puolasta. Jukka Soisalon-Soininen asuu tätä nykyä Puolassa, mutta hän on säilyttänyt Floorankentän jäsenyyden perustajajäsenenä. Hän käy kokouksissamme tai tapahtumissamme silloin tällöin, kerran pari vuodessa.  


Lue lisää


Häämatka 50 vuoden viiveellä / Floorankentästä AMK-seminaarityö

Kyösti ja Urpu Pyysalo tekivät häämatkan 50 vuoden viiveellä.  Matkalle osallistui koko perhe, siis myös aikuiset lapset Kirsi ja Mika.


Lue lisää


Sydän voi yllättää sinutkin

Floorankentän perustajajäsen Ari Kämäri muistutti alustuksessaan, että "sydän voi yllättää sinutkin". Maallikon alustuksen hän piti Floorankentän klubikokouksessa 3.9.2019. Hän kertoi kuusikymppisestä "perusterveestä miehestä", jonka sydän alkoi "hakkaamaan" portaissa. Liikkuminen hidastui ja lopulta pysähtyi.


Lue lisää


Floorankentällä nuorisovaihto-oppilas Ranskasta

Klubillamme oli heinäkuussa nuorisovaihto-oppilas, 17-vuotias ranskalainen Lisa Tricot Grenoblesta. Vaihto-oppilaskausi jakaantui kolmeen osaan. Ensin oltiin viikko kahdessa eri isäntäperheessä, siis viikko kummassakin. Lopuksi oli viikon leirijakso Saaren kartanossa Mäntsälässä.


Lue lisää


Kylmä kivi heitettiin Jaakon päivänä katapultilla Kolera-altaaseen

Suomen Epätieteellinen Seura hoiti jälleen vesien kylmennyksen Jaakon päivänä. Kylmä kivi ponnahti nyt katapultilla Helsingin Kolera-altaaseen 25.7.2019 klo 12.00.


Lue lisää


Hyvää kesää 2019

LC Floorankenttä ja floorankenttäläiset viettävät nautittavan kesän ja palaamme aktiiviseen klubitoimintaan jälleen elo/syyskuun vaihteessa.


Lue lisää


Floorankentän nuijanvaihtokokous kesäkuussa 2019

Floorankentän nuijanvaihtokokous pidettiin Helsingissä Hakaniemen kupeessa Meripaviljongissa kauniina kesäiltana 12.6.2019.  Avauspuheessaan presidentti Pertti Huovinen totesi, että tämä epävirallinen nuijanvaihtokokous dokumentoidaan Floorankentän nettisivuilla.


Lue lisää


Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin