Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pasila

LC Helsinki/Pasila

Lions Club Helsinki/Pasila oli aiemmin nimeltään Lion Club Helsinki/Floorankenttä. Uusi nimi otettiin käyttöön 1.7.2021.

 

LC Helsinki/Pasila kuuluu maailman suurimpaan vapaaehtoiseen palvelujärjestöön Lions Clubs Internationaliin. Lions-liikkeen tunnus on "We Serve" - "Me palvelemme".
 

Näiltä LC Pasilan kotisivuilla saat lyhyen katsauksen tavoitteistamme ja tähänastisesta toiminnastamme - mukavassa joukossa.

LC Pasila toimialue Helsingissä on Pasila kokonaisuudessaan, Itä-Pasila, Keski-Pasila ja Länsi-Pasila. Keskellä Pasilaa sijaitsee rautatieasema, rautatieliikenteen vilkas solukohta ja esimerkiksi Pohjoismaiden suurin kauppakeskus Mall of Tripla, joka on valittu lisäksi myös Pohjoismaiden parhaimmaksi kauppakeskukseksi.

Aiemmin Pasilan alueella toimi kaksi klubia, 1983 perustettu LC Helsinki/Länsi-Pasila sekä 1988 perustettu LC Helsinki/Floorankenttä. Vuonna 2004 Länsi-Pasilan klubi fuusioitui LC Floorankenttään. Heti seuraavalla kuvernöörikaudella 2005-2006 Floorankentän uudet rajat kartoitettiin virallisesti Lions-liiton ja Kansainvälisen päämajan kartastoihin kattaen koko Pasilan. Siihen saakka LC Länsi-Pasila oli kuulunut B-piiriin. Floorankenttä on perustamisestaan lähtien aina kuulunut N-piiriin.

LC Floorankenttä on saanut nimensä historiallisesta Kumtähden kentästä, jossa ylioppilaat ovat viettäneet 1800-luvun puolivälistä lähtien Kukanpäivää eli Flooran päivää 13.5.  Myös floorankenttäläiset ovat aika-ajoin käyneet laskemassa kukkia kentällä, jolta klubimme on tosiasiallisesti ja käytännössä saanut arvokkaan nimensä.

Kokouspaikka ja -aika

LC Hki/Pasilan kokouspaikka on ravintola Nyyrikin kabinetti Pohjan Akka, Pohjolankatu 2, Helsinki, Käpylä. Klubikokous pidetään joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 17.00 ja hallituksen kokous pidetään joka kuukauden viimeisenä tiistaina klo 17.00.

 


Lue lisää


Huippuhetkiä toimintavuosilta

Klubin huippuhetkiä ovat Helsingin Laulun kanssa toteutetut konsertit, ystävyysklubi LC Kiikalan kanssa tehdyt vastavuoroiset vierailut kuten myös sadat aktiviteetit, stipendien ja avustusten jakotilaisuudet sekä useat ulkomaanmatkat, vierailut, vastavierailut, eri kohteisiin tutustumiset, teatteri- ja oopperaillat, yrityskäynnit ja mielenkiintoiset klubiesitelmät. Ainakin Floorankentän lippua kantavalle presidentille on mieliinpainuvaa olla tammikuisella kunniakynnillä Hietaniemen sankarihaudoilla. Vuotuisiin huippuhetkiin kuului toistakymmentä vuotta säännöllinen vuotuinen vierailu veteraanien hoitokodissa Kuusikodissa Espoossa aina hoitokodin kunnallistamiseen 2007 saakka. 


Lue lisää


Toimintamuotoja

Perusajatuksemme on kerätä varoja sosiaaliseen ja kultturelliseen avustustoimintaan.  Tähän tavoitteeseen pääsemme vain, jos me klubijäsenet viihdymme hyvin yhdessä, koemme harrastuksemme mielekkääksi  ja saamme kotijoukoilta, ennen kaikkea ladyiltä, tukea tähän toimintaamme.


Lue lisää


Avustuskohteet

Avustamisemme pääpaino on ollut veteraanitoiminnan, nuorisotyön ja huumeidenvastaisen toiminnan tukemisessa.  Avustusten jaosta päätämme klubina itse, taloudellisten mahdollisuuksiemme puitteissa.


Lue lisää


Tärkeimmät ja vakiintuneet yhteistyökumppanit

Tärkeimmät yhteistyökumppanimme ovat Helsingin Laulu ja LC Kiikala.


Lue lisää


Edustukset ja piiritason tunnustukset

Oman klubitoiminnan ohella olemme vaikuttaneet laajemminkin lions-organisaatiossa. 
Aktiivinen toimintamme on saanut myös tunnustusta piiritasolta.


Lue lisää


Kansainvälistä toimintaa

Klubimme on tehnyt useita ulkomaanmatkoja ja klubissamme on ollut kansainvälisiä vieraita. Lisäksi edustajiamme on ollut Lions-liikkeen kansainväliseen toimintaan liittyvissä tapahtumissa.


Lue lisää


Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin