Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pasila

Pöytästandaari ja lippu

Pöytästandaarin on suunnitellut taiteilija Raija-Liisa Tuhka ja se julkistettiin klubin 10-vuotisjuhlassa 11.3.1999 Katajanokan Kasinolla.

 

Työ jäi taiteilijan viimeiseksi taidetyöksi, sillä hän menehtyi vaikean sairauden murtamana ennen kuin standaari valmistui.

 

Ensimmäinen standaari luovutettiin taitelijan suvun edustajalle standaarin julkistamistilaisuudessa.

 

Lipussa on sama kuvio kuin pöytästandaarissa.  Lipun juhlallinen naulaus- ja vihkimistilaisuus pidettiin 15.5.2003  klubin vakituisessa kokouspaikassa, ravintola van Gogh`ssa Pasilassa.  Lipun vihki pastori, lion Matti Vihanto.  Lipun on valmistanut opiskelija Anja Jokinen päättötyönään Hämeen Ammattikorkeakoulussa.

 

Päättötyö sisälsi itse lipun valmistamisen lisäksi teoriaosuuden järjestölippujen historiasta, käytöstä ja seremonioista, erityisesti lions-organisaatiossa.

 

Pöytästandaarin ja samalla myös lipun kuvio pohjautuu klubimme historialliseen nimeen Floorankenttä.


Floora on kansainvälinen sana ja tarkoittaa suomeksi kukan lisäksi myös laajemmin  kasvistoa.  Klubin symbolikuvion keskiössä on neljä kypsää viljantähkää.  Ne kuvaavat kypsyyttä, sadon valmistumista, siis tavoitteiden toteutumista, mutta samalla ne kuvaavat elämän ehtoa, siementen tuottamista, jatkuvuuden turvaamista.  Kuviossa taaempana kaartuvat auranjäljet  kohoavat kuin avaten Lions-liikkeen kautta koko maailman Floorankentälle.

 

Lions Internationaalin tunnuksessa on kaksi leijonan päätä.  Toinen katsoo vasemmalle, menneeseen, historiaan. Toinen katsoo oikealle, eteenpäin, tulevaisuuteen.  Niin myös klubin symbolikuviossa olevat kaaret taipuvat molemmille sivuille.  Toiset ulottuvat vasemmalle menneeseen, toiset kurkottavat oikealle tulevaisuuteen.
 Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin