Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pohjois-Haaga

Itsenäisyyspäivän konsertti 2019

Haagalaiset viihtyivät Pohjois-Haagan leijonien itsenäisyyspäivän konsertissa sateesta ja päivän harmaudesta huolimatta. 

Konsertti avattiin tuttuun tapaan Lippulaululla. Lionpresidenttimme tervehdyssanojen jälkeen Antti Falck kajautti komeasti ilmoille Sulho Rannan Testamentti pojalleni Hilkka Kangasniemen säestyksellä. Antti Falck:n jälkeen Viihdekuoro Variantti johtajanaan Hilkka Kangasniemi esitti juhlavaa suomalaista musiikkia.

Kirkkoherra Heikki Nenonen käsitteli juhlapuheessaan valtaa ja sen käyttöä yhteiskuntaa palvelemassa. Vallan käyttö ei saa keskittyä vain oman navan ympärille vaan sen tulisi palvella ja suojella heikompiosaisia. Hyviä esimerkkejä ovat mm. äitiyspakkaukset ja lapsilisät jotka ovat koituneet koko väestön hyväksi. Tasavallan presidentti K. J. Ståhlberg käytti valtaa jo tasavaltamme alkuhetkillä kansalaissodan seurauksien lieventämisessä heikompiosaisten olojen parantamiseksi. Kirkkoherran puhe herätti varmasti paljon ajatuksia nykyisestä vallan käytöstä.

Konsertin lopopupuoleen ohjelmisto keskittyi jouluisempiin sävelmiin. Antti Falck esitti aluksi Sibeliusta ja Madetojaa. Viihdekuoro Variantti oli kasvanut edellisestä vuodesta uusilla jäsenillä. Sen sointi kuulosti hienolta monipuolisen ohjelmiston kajahtaessa Huopalahden kirkon salissa. Antti Falckin ja Viihdekuoro Variantin yhteisesityksenä laulama Veteraanin iltahuuto ei jättänyt ketään kylmäksi ja kuoron lopuksi laulama Finlandia päätti konsertin. 

Konserti yleisä koostui haagalaisten lisäksi myös joukosta kauempana asuvista. Myös muutamia lapsia vanhempineen oli päässyt mukaan. Nuorin oli vasta 2 viikon ikäinen.

Ladyt olivat konsertin aikana valmistelleet konserttikahvit, mistä konserttiväki pääsi nauttimaan lopuksi.

Kiitos kaikille konserttiin saapuneille! Konsertin tuotto käytetään haagalaisen nuorison hyväksi.

Kuvat Teuvo Rämänen ja Hannu Kuitunen
Teksti Hannu KuitunenLippuvartio
Lippuvartio
Pentti Ripatti avasi konsertin
Pentti Ripatti avasi konsertin
Antti Falck ja Hilkka   Kangasniemi
Antti Falck ja Hilkka Kangasniemi

Viihdekuoro Variantti
Viihdekuoro Variantti
Kirkkoherra Heikki Nenonen
Kirkkoherra Heikki Nenonen

Konserttiyleisöä
Konserttiyleisöä
Lapsia konsertissa
Lapsia konsertissa
Konserttikahvit
Konserttikahvit

Nuorin osanottaja 2 viikkoa
Nuorin osanottaja 2 viikkoa

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin