Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pohjois-Haaga

KympinLapset

Suomen Lions-liitto, lionsklubit sekä Lastenklinikoiden Kummit ryhtyvät yhteistyöhön lasten syöpätautien hoidon ja tutkimuksen kehittämiseksi. Lionstoiminnan 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tavoitteena on kerätä vähintään 70 000 euroa tärkeään tarkoitukseen vuonna 2020..


Janina Mäntymaa KympinLapsista eli HYKS:n lapsisyöpäpotilaiden vanhemmat ja ystävät ry:n puheenjohtajana kävi kertomassa tammikuun 2020 kokouksemme yhteydessä yhdistyksen toiminnasta. Janina kertoi aluksi koskettavan tarinan lapsestaan, joka joutui vuonna 2009 isoon kasvainleikkaukseen vain 5 kuukauden ikäisenä.


Rankkojen operaatioiden jälkeen eivät vanhemmatkaan tienneet, pystyykö lapsi koskaan edes kävelemään. Nuori mies oppi kävelemään ja pyöräilemään. Nyt hän käy koulua hyvällä menestyksellä. Liikunta ei edelleenkään ole hänen vahvimpia puoliaan, mutta asian hyväksyminen ja Kympin Lapsien vertaistuki ovat auttaneet nauttimaan elämän muista puolista.


KympinLapsiin kuuluu 1600 jäsentä. Uusia diagnooseja tulee 150 vuodessa, joista

n. 80 % selviää. Kantasoluhoidoissa leukemian yhteydessä lapsi joutuu olemaan 2,5 vuotta ilman tartuntoja. Tämä vaatii koko perheeltä pidättäytymistä monista kohtaamisista. Monet pitävätkin kantasolusiirron päivää toisena syntymäpäivänään. Yhdistys tarjoaa erimuotoista tukea niin lapsille, vanhemmille sekä sisaruksille. Yhdistys järjestää Kuortin kartanolla viikonlopputapahtumia sekä lomia perheille, äideille, isille ja lapsille. Myös tanssikerho, vertaistuki lapsensa menettäneille, erilaiset talkoot kuin vanhempien kahvit tiistaisin auttavat yhteisöä tukemaan perheitä.


Perheet joutuvat usein yöpymään hoitojen aikana Helsingissä. Asuntola-Messinen ja Perhe-Messinen tarjoavat lapsipotilaiden perheille yöpymistilaa. Vuonna 2019 ne tarjosivat yli 1100 yöpymistä.Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin