Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Roihuvuori

Lion Anja Sahlberg on poissa

Murhemielin otimme vastaan tiedon klubimme ansioituneen jäsenen Lion Anja Sahlbergin menehtymisestä vakavaan sairauteensa. Lion Anjan elämänliekki sammui 28.12.2012.

 

Lion Anja oli kutsuttu jäseneksi vuonna 1997 LC Vantaa/Vernissaan, mistä hän siirtyi kotiaan lähempänä toimivaan LC Helsinki Roihuvuoreen kauden 2000 alussa. Anja oli klubimme todellinen työmyyrä ja Lions-työ oli hänelle sydämen asia.  Hyvänä osoituksena tästä oli se, että hän hoiti sairautensakin aikana viimeisiin elinpäiviinsä saakka kaikki tehtävänsä klubissamme.  Hän toimi 15 leijonavuotensa aikana eri tehtävissä: oli presidenttinä kolmena kautena ja myös sihteerinä kolme kertaa.

 

Lion Anja palkittiin 60-vuotispäiviensä yhteydessä Melvin Jones - jäsenyydellä sekä I ruusukkeen ansiomitalilla.  Päämajasta hän sai 15 vuoden chevronin.

 

Anja Sahlberg syntyi Helsingissä 24.5.1947, mutta vietti lapsuutensa Kotkassa, mistä muutti Helsinkiin 1960-luvun puolivälin paikkeilla. Elämäntyönsä hän teki liike-elämän palveluksessa myyntisihteerinä.

 

Anja Sahlberg toimi aktiivisesti Vartiokylän klubin ladytoimikunnassa edesmenneen puolisonsa lion Stig Sahlbergin eläessä. Hän oli mukana ensimmäisten poliiseille luovutettujen huumetestereiden hankinnassa.

Tämä lienee sytyttänyt lion Anjan kiinnostuksen erityisesti huumeiden vastaiseen työhön, jota hän jatkoi Roihuvuoren klubissa usean kauden ajan ollessaan yhteyshenkilö Roihuvuoren kouluihin vastaten Quest-asioista, rauhanjulistekilpailuista sekä stipendeistä.

 

Kauniilla käsialallaan Anja teki rauhanjulistekilpailujen tyylikkäät kunniakirjat ja stipendien lahjakortit.  Lion Anjan organisointi- ja kädentaidot olivat myös arvossaan klubimme 45- ja 50-vuotisjuhlien järjestelyissä.

 

Anja Sahlberg oli innolla mukana kv. Sight First -kampanjoissa sekä vastuuhenkilönä kotimaisissa Punainen Sulka-kampanjoissa. Lion Anja oli esimerkillisen sitoutunut Lions-aatteeseen, ja se näkyi myös hänen Lions-työssään.

 

 Vapaa-aikanaan hän matkaili asuntovaunulla perheensä kanssa sekä kotimaassa että Euroopassa.

Eläimillä, etenkin koirilla, oli tärkeä asema lion Anjan elämässä.

 

 Anjaa jäivät kaipaamaan tytär perheineen sekä lukuisat Lions-ystävät.Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin