Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Roihuvuori

Lion Stig Johansson in memoriam

Surusanoma saaavutti LC Roihuvuori klubin, neljä päivää sen jälkeen kun eräs jäsenistämme oli käynyt häntä tervehtimässä sairaalassa.  

 

Stig Johansson syntyi Helsingissä 20.10.1928, jossa myös kuoli 14.11.2012. Koulutukseltaan hän oli insinööri ja teki pääelämäntyönsä AGA-yhtiössä. Lions club Roihuvuoren toimintaan hänet kutsuttiin 24.1.1962 ja hän ehti olla jäsenenä 50 vuotta 100%. läsnäololla. Mainittakoon, että Piirikuvernööri Kärkkäinen myönsi hänelle kotimaisen 50 vuoden jäsenyyden ansiomitalin. Ansiomitali luovutettiin postuumina lion Stigin siunaustilaisuudessa hänen tyttärensä pojalle Patrick Ortiz-Johanssonille muistoksi isoisästään.

 

Klubiin tuli vuonna 1962, pitkä ryhdikäs mies, joka paneutui innolla lions-aatteeseen. Oman klubimme presidenttinä hän oli kolme kertaa ja piirihallituksen jäsenenä peräti kuutena kautena. Lion Stig oli perustamassa useita kummiklubejamme ja piti jatkuvasti yhteyttä ruotsalaiseen kummiklubiimme Torsbyhyn. Hän vaikutti merkittävästi myös siihen, että Roihuvuoren klubista tuli yhtenäisklubi v. 1993, minkä jälkeen jäseninämme on naisia ja miehiä. Hänellä oli kyky jo silloin nähdä tuleva kehitys, joka on nykyisin luonnollista lions-toiminnassa: naiset ja miehet tasavertaisina yhdessä leijonina.

 

Lion Stig oli klubimme Grand Old Lion, Melvin Jones jäsen, joka opasti uusia jäseniä ja vaali lions periaatteita klubityössä. Lion Stig lyötiin lions-ritariksi 70-vuotispäivänään 1998.

 

Lion Stigille meri ja saaristo olivat rakkaat.Lions ystävien joukko jäi kaipaamaan Stig Johanssonia.Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin