Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Roihuvuori

UUDEN KAUDEN ENSIMMÄINEN KLUBIKOKOUS

Syyskuun 14. päivä kokoonnuttiin taas tuttuun paikkaan ja olimme saaneet illan vieraiksi

I varapiirikuvernööri Heikki Tuomalan sekä lion Anne Sokka-Tuomalan.

 

Kokouksessa hyväksyttiin hallituksen esitys hankkia 20 kpl heijastinliivejä Roihuvuoren ala-asteelle.

 

Presidentti Liisa esitteli kauden 2017-2018 klubin arvot, vision ja moton perusteluin. Toimintasuunnitelma käytiin läpi. Mainittakoon, että klubimme osallistui Suomi 100 vuotta "Syödään yhdessä"-tapahtumaan paistamalla 350 kpl karjalanpiirakkaa Roihuvuoren K-marketissa. Lion Valtteri opasti paistamisessa lioneita Liisa ja Jouko. Iso kiitos ja murinat urheille paistajille. Liisa ja Jouko osallistuivat myös lounaalle Roihuvuoren palvelukeskuksessa.

 

Syksyn Quest-koulutukseen osallistumme tänä vuonna, Roihuvuoren ala-asteelta lähtee yksi opettaja, kustannukset jaetaan Pro Culturan kanssa.

Perinteinen suosittu "Auta lasta, auta perhettä"-tapahtuma on marraskuun 11. päivä Roihuvuoren K-marketissa. Diakoniatyöntekijä Hannele Juvonen on taas paikalla, joten saamme välittömästi toimitettua tavarat hänelle.

Seurakunnan lehdessä on pieni juttu tästä keräyksestä.                 Kuvassa I varapiirikuvernööri Heikki Tuomala

 

 

Heikki Tuomala kertoi klubistaan Lovisa-Loviisa, joka on isohko miesklubi, 57 jäsentä. Puolisonsa lion Anne

Sokka-Tuomala taas on Loviisa/Queen Lovisa naisklubissa. Klubi on toiminut 7 vuotta ja jäseniä on 23.

 

Heikki Tuomala kertoi Punainen Sulka keräyksestä. Se tuotti 2,9 milj. euroa ja palautukset klubeille maksetaan 15.11.mennessä. Tällä kertaa ei päästy tavoitteeseen, edellisellä kerralla v. 2006 päästiin ja tavoite ylitettiin. Nyt kuvernöörineuvosto on päättänyt, että Punainen Sulka keräys järjestetään 10 vuoden välein.

Varapiirikuvernööri oli sitä mieltä, että arvat ja joulukortit olisivat riittävät klubien yhteisiksi projekteiksi.

 

Kuulimme myös, että N-piirillä on tällä kaudella yhdessä B-piirin kanssa yhteystyö

Diabetes-liiton kanssa. Lasten ja nuorten syöpäsairaudet ovat uusi asia.

 

Jäsenkehitys oli seuraava asia, josta puhuttiin, pitäisi saada samanikäisiä jäseniä klubeihin, jotta jäsenet viihtyisivät. Mielenkiintoinen tieto oli se, että martat vetää väkeä!

 

Vuosikirjat jaettiin klubilaisillemme ja niistä varapiirikuvernööri sanoi, että todennäköisesti nämä olivat viimeiset paperiset. Uusi henkilörekisterilaki kieltää tällaisen jäsenrekisterin julkaisemisen. Joten klubilaiset pitäkää  oma kappaleenne visusti tallessa.

 

Puheeksi tuli myös pukeutuminen. Saimme ohjenuoraksi, että edustustilaisuuksissa pidetään virkapukua, mutta vapaamuotoisissa pukeutuminen voi olla vapaampaa, mutta esim. pinssit, lippalakki tai vastaava pitää olla näkyvillä, että todetaan, että henkilö kuuluu joukkoon.

 

Arne Ritari-säätiö, jonka N-piirin puheenjohtaja Heikki Tuomala on vielä tämän vuoden, hän muistutti, että säätiö jakaa apurahoja, joita kannattaa hakea uusiin projekteihin. Asia tuntui olevan joillekin klubilaisille tuttu, hyvä muistin virkistys!

 

Viihdevartti päättyi klubivisaan, jonka voitti lion Päivi.

 

Klubilaisia oli koolla harvinaisen vähän, mutta meillä läsnäolleilla oli miellyttävä ilta, kiitos vieraittemme.

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin