Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

Lions Club Lempäälä

Kanava

Aurinkoiset kauden avajaiset liikennepuistossa

Mitä olisi kesän alku ilman liikennepuistoa? Lions Club Lempäälä Kanavan perustama liikennepuisto avautui perinteiseen tapaan, nyt jo 49:ttä kertaa. Puiston tarkoituksena on tarjota perheen nuorimmille mukavaa ajankulua. Toisaalta vakavana taka-ajatuksena on liikenneturvallisuuden parantaminen. Nuorena opittu turvallinen liikennekäyttäytyminen kantaa hyvää hedelmää turvallisena ajokäyttäytymisenä vanhempana.

 

Viikonloppuun osui monta hyvää: koulujen loppuminen, erilaiset valmistujaisjuhlat, kesäloman alkaminen, aurinkoinen sää – ja liikennepuiston avautuminen. Ensimmäiset innokkaat istuivat autoissa valmiina jo 15 minuuttia ennen lähtölupaa. Kaikki 25 autoa oli miehitetty Lions Clubin ja kunnan edustajan pitäessä avauspuheenvuoroja. Kuului pientä supinaa ja näkyi selvää hermostuneisuutta siitä, kuka pääse lähtemään ensimmäisenä.  Sitten paikalle saapui virkapukuinen poliisikonstaapeli.  Tilanne rauhoittui välittömästi.

 

– Mitä tarkoittaa, kun tiessä on valkoisia raitoja, kyselee poliisi.
Käsiä nousee pystyyn.
­– Se on suojatie.
– Mitä tarkoittaa tuollainen kolmionmuotoinen liikennemerkki, jossa on punaista ja keltaista?
­– Silloin kuuluu väistää muita.
Poliisilta tulee kysymyksiä ja kaikkiin kysymyksiin tulee oikeita vastauksia. Ei muuta kuin liikkeelle, liikennesääntöjä noudattaen.

 

Perinteisesti paikalla on myös Lempäälän VPK. Paloautoa ja sen varustusta saattoi käydä ihmettelemässä. Palokunnan toimintaa havainnollistettiin myös pienellä harjoituksella: autoilija oli ajanut kolarin ja tarvittiin apua. VPK:n palokuntanuoret saapuivat paikalle ja varmistivat, ettei syntynyt lisävahinkoja ja valmistelivat onnettomuuspotilaan turvallisesti kuljetuskuntoon. Kiinnostuneita riitti, joukossa ehkä tulevia palomiehiä.

 

Lasten liikennepuisto sijaitsee osoitteessa Katepalintie 7b ja se on tarkoitettu 4–12-vuotiaille lapsille. Liikennepuisto on avoinna 4.6.–4.8.2018 maanantaista perjantaihin klo 10–17. Juhannusaattona ja juhannuspäivänä liikennepuisto on suljettu.

 

Teksti ja kuvat:
Auvo MäkinenSuomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry E-piiri E-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin