Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

Lions Club Lempäälä

Kanava

Klubi lahjoitti sydäniskurin jäähallille

Lions Club Lempäälä Kanava on lahjoittanut Lempäälän jäähallille sydäniskurin. Laite tunnetaan myös nimellä defibrillaattori. Lahjoitus on osa suomalaisten leijonien laajaa kampanjaa, jossa sydänturvallisuutta parannetaan ympäri Suomen. Kirjoittamishetkellä iskureita on lahjoitettu eri puolelle Suomea jo yli sata.

 

Lempäälän jäähallin toimitusjohtaja Sami Pursiainen on erittäin tyytyväinen hallin sisääntuloeteiseen sijoitetusta sydäniskurista.
 – Meillä liikkuu täällä paljon väkeä. Sydänkohtaus tulee aina yllättäen ja silloin on tärkeää, että apu on nopeasti saatavilla.

 

Sydämen pysähtyessä on todellakin toimittava nopeasti. Kun todetaan, että sydän eikä hengitys toimi, soitetaan välittömästi 112:sta apua. Auttaminen onnistuu parhaiten ryhmätyönä. Yksi hälyttää apua, toinen aloittaa painalluselvytyksen ja kolmas hoitaa sydäniskuria. Laite neuvoo käyttäjää puheäänellä ja visuaalisin symbolein vaihe vaiheelta. Se analysoi sydämen toimintaa ja antaa ohjeet iskun antamiseen oikealla hetkellä, ja ainoastaan silloin kun siitä on hyötyä. Laitteella ei voi aiheuttaa lisävahinkoa potilaalle.

 

Hyvän hoitotuloksen kannalta olisi tärkeää, että iskuria pystyttäisiin käyttämään 3–5 minuutin sisällä sydämen pysähtymisestä.  Ambulanssi harvoin ehtii tässä ajassa paikalle. Tästä syystä on hyvä, että iskurit yleistyvät julkisilla paikoilla.

 

Lions Club Lempäälä Kanavan presidentti Juhani Lavonen kertoo, että klubi lahjoittaa tänä vuonna vielä toisenkin iskurin. Sen paikkaa ei ole vielä päätetty.

 

Näin elvytät sydäniskurilla


Iskurilahjoitusta koordinoinut Auvo Mäkinen (vas.) opastaa lion Matti Vuorista ja jäähallin toimitusjohtaja Sami Pursiaista sydäniskurin käyttöön. Hän korostaa, että laitetta voi käyttää maallikkokin.
Iskurilahjoitusta koordinoinut Auvo Mäkinen (vas.)...
Sydäniskurin tunnistaa vihreästä opasteesta.
Sydäniskurin tunnistaa vihreästä opasteesta.

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry E-piiri E-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin