Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LC Siuro

Historia

Lions Club Siuro toimii Nokian kaupungissa vireässä noin 2000 asukkaan kyläyhteisössä. Asutus ja toiminta Siurossa on rakentunut aikojen kuluessa  keskeisten vesistö-, rautatie– sekä maantieyhteyksien solmupisteeseen. Teollisuutta ja kauppaa on Siurossa harjoitettu jo yli 100 vuotta. Alueella toimii  nykyään kansainvälisestikin merkittäviä teollisuusyrityksiä, sekä lukuisia pienyrityksiä sekä käsityön ja taiteen harjoittajia.

 

LC Siuron toiminta keskittyy pääasiallisesti Siuron ja lähiympäristön asukkaita ja ympäristöä palvelevaan vapaaehtoistyöhön.

 

LC Siuro perustettiin Valmetin Linnavuoren tehtaiden henkilökunnan toimesta 1957. Lionstoiminnan toi Siuroon lääkintäneuvos Tor Sippel Raumalta, ja täten kummiklubiksi  tuli LC Rauma (nro 11). Alkuaikojen aktiivivinen jäsen oli myös teollisuusneuvos Esko Ollila, silloisen Suojapinta Ky:n (nykyään Purso Oy) perustaja. LC Siuro puolestaan auttoi LC Karkkua (nro 191) perustettaessa vuonna 1961, joten Siurosta tulikin LC Karkun kummiklubi.

 

Toiminnasta voitaneen mainita mm perinteiset possuarpajaiset, joissa joulun alla myytiin useasti arpoja miltei  Siuron asukasluvun verran. Ns. juorukaleneteria julkaistiin 1980-luvun loppuun saakka, mikä olikin merkittävin yksittäinen varojen keruumuoto. Julkaisuista jotkut muistanevat myös vihkosen nimeltä ’Siuron Lapsi’.

 

Sotaveteraaniavustukset ja talkoovoimin tehdyt rakennus- ja korjaustyöt veteraanien asuinolojen parantamiseksi olivat 1980-luvulla toiminnan kohokohtia. Veteraaneille tehtiin myös vihtoja, sekä kaadettiin ja toimitettiin joulukuusia myyntiin veteraanien hyväksi. Klubin jäsenet osallistuivat myös innolla purkutalkoisiin, joista saatiin myös varoja edelleen lahjoitettavaksi.

 

LC Siuro on avustanut myös Siunaukselan lastenkodin toimintaa. Yhteistyö Siunaukselan kanssa jatkuu edelleen, tosin hieman eri muodossa, sillä se muuttui lastenkodista vanhainkodiksi.

 

Hyväntekeväisyystoiminnasta esimerkkejä ovat mm. katastrofiavustukset.  LC Siuro on avustanut rahallisesti myös Siurolaisia opiskelijoita, valmistuvia ylioppilaita on muistettu säännöllisesti, ja tukea on myönnetty eräässä tapauksessa myös jatko-opintoihin Sibelius Akatemiassa.Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry E-piiri E-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin