Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Vantaankoski-Vandaforsen

Aurinkokiven koululla nostettiin liput salkoon Vantaan päivänä

Aurinkokiven koulun portaikko ja sen edessä olevat lipputangot loivat hyvän ympäristön lipunnostolle. Keskimmäisessä tangossa liehuu Vantaan kaupungin lippu, reunoilla Suomen liput.

 

Vantaan Kivistössä Aurinkokiven koululla nostettiin Suomen ja Vantaan kaupungin liput salkoon Vantaan päivän aamuna 15.5.2018. Yleisönä olivat pääosin koulun neljännet luokat. Lipunnostosta tehdään vuosittainen Vantaan päivän perinne.

 

Tilaisuuden järjesti Lions Club Vantaankoski-Vandaforsen yhteistyössä koulun, Kartanopartion sekä Vantaan Laulu-kuoron kanssa. Mukana oli myös paikallinen yhteistoimintaverkosto MarjaVerkko.

 

Tilaisuudessa puhui kirjailija ja yhteisöllisen elämäntavan ja monimuotoisen vuoropuhelun edistäjä John Simon.

 

Lipunnoston ideana on vahvistaa Kivistöön muualta muuttavien identiteettiä vantaalaisina. Siinä on vielä haastetta, sillä vantaalaisuus näkyy helposti vain kehäradan asemana - kunnes alueelle tulevat palvelut toteutuvat ja aseman vierelle rakennettava keskus valmistuu.

 

Vantaan päiväksi on asettunut vuosittain toukokuun 15. päivä. Vantaan edeltäjän eli Helsingin pitäjän nimi, Helsinge, oli aikanaan vesistön nimenä muodossa Helsingaa. Se mainitaan ensimmäisen kerran 15.5.1351 kirjeessä, jolla kuningas Maunu Eerikinpoika lahjoitti Helsinginjoen koskien lohenkalastusoikeudet Tallinnan hiippakunnan Padisen sisterssiläisluostarille.

 

Lionsklubi Vantaankoski-Vandaforsen on toiminut alueella jo vuodesta 1963, ja se tunnetaan mm. vuosittaisista Nappulakisoistaan. Meneillään on kuudes kisavuosikymmen, joten jo kolmas sukupolvi hiihtää keväisillä hangilla Seutulan koululla.

 

Teksti ja kuvat: Thorleif Johansson

 

Linkkejä

 


John Simon osoitti puheensa lähinnä lapsille painottaen historian merkitystä.
John Simon osoitti puheensa lähinnä lapsille paino...
Vantaan Laulu –kuorosta paikalle saapunut ryhmä lauloi ja laulatti Suomen laulun ja Suvivirren.
Vantaan Laulu –kuorosta paikalle saapunut ryhmä la...

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin