Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Vantaankoski-Vandaforsen

Terva oli aina valmis auttamaan

Kuva: Antti Tuomikoski.

Olavi Tervahartiala

 

s. 1.2.1930 Koivisto

k. 7.11.2019 Vantaa

 

Pitkäaikainen LC Vantaankoski/Vandaforsenin leijonaveli Eino Olavi Tervahartiala syntyi luovutetun alueen, Koiviston Rantasenkylässä 1.2.1930, missä hän aloitti koulutaipaleensa kansakoulussa.

 

Koulunkäynti jatkui keskikoulussa Haminassa, erikoisuutena se, että vähävaraisen lapsuudenkodin ulottumattomissa ollut koulutuksen kustantaminen sai harvinaisen tukijan, Unkarin Punaisen Ristin.

 

Vuonna 1948 hän siirtyi Raumalle opettajaseminaariin. Rauman aikana hän pelasi pesäpalloa Rauman Urheilijoiden joukkueessa. Asepalvelun ”Terva” suoritti ilmavoimissa Ilmasotakoulu Kauhavalla kurssilla 19. Sotilasarvoltaan hän oli reservin luutnantti.

 

Elämäntyötä oli kahdenlaista. Ensin Terva lensi liikennelentäjänä Aerolla ja sen jälkeen oli vuorossa teknisen työn opettajan ura eläkkeeseen siirtymiseen (1991)  asti Vantaan kaupungilla.

Lions-järjestöön Tervahartiala liittyi alkuaan vuonna 1965 ja LC Vantaankoski/Vandaforsenin riveihin hän liittyi vuonna 1978. Presidenttinä hän toimi kaudella 1081-82.

 

Kun oli kyse aktiviteetista, jossa tarvittiin ryhtymistä ja käden taitoja, oli veli ”Terva” aina mukana. Oli sitten kyse kokoustilamme remonttihommasta tai luonnonhoitotöistä: kaikissa tällaisissa käytännön taitoja vaativissa askareissa hänen kokemuksensa oli kullanarvoista.

 

Klubitoiminnan lisäksi Tervalle tärkeä harrastus oli metsästys, jota hänellä oli mahdollista harrastaa Hämeen Lopella. Myös reserviläistoiminta oli lähellä sydäntä, hänet tunnettiin hyvin isänmaalliseksi henkilöksi. Perheeseen kuuluivat aviosiippa Aira sekä lapset Pekka ja Taina + 5 lastenlasta.

Teksti: Pekka Markkula


"Tällaisella minä olen lentänyt", totesi Terva legendaarisen Messerschmitt Bf 109 hävittäjän vieressä klubimme vieraillessa Suomen Ilmailumuseossa.
"Tällaisella minä olen lentänyt", totesi Terva leg...

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin