Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Vantaankoski-Vandaforsen

Joulupaketeista kompostoriin

Ison rahan toivossa aamusella Louhelan kirpputorilla kahdeksankymmenluvulla.Syksyllä 1971 hallitus päätti, että jokainen veli kokoaa 30 - 40 markan (5,05 - 6,73 €) arvoisen joulupaketin.

Tarkoituksena oli antaa se sitten jollekin oman paikkakunnan hätää kärsivälle perheelle. Aikakirjat eivät kerro, kuinka moni veli kääri paketin kasaan ja ojensi sen pulassa olevalle. Sen sijaan klubin varoilla hankitut lahjapaketit yhteensä viisitoista kappaletta jaettiin seurakunnan antaman osoitelistan mukaisesti. Jaon suorittivat veljet Fogelberg, Juuso, Nurminen ja Rosenström. Jokaista pakettia seurasi klubin joulutervehdys ja tuoksuva hyasintti.

Rauhanpuu

Rauhanpuu istutettiin kevätjuhlailtana 1982 Bykullan rinteeseen. Istutuskuopan kaivajasta ei ole tietoa, mutta puun hankki ja ammattitaitoisesti istutti veli Pekka – tunnettu viheralan edustaja. Sankka lady- ja veljesjoukko jännitti juhlahepeneissään mäen rinteellä, sotkeeko istuttaja juhlakostyyminsä.

Kirkonkello

Seutulan kappeliin hankittiin kirkonkello. Klubi avusti hankinnassa ja osallistui kustannuksiin järjestämällä kappeliin kellokonsertin maaliskuussa 1985. Veljet myivät konserttilippuja,
pastori Jukka Nevala kiitteli kellonhankkijoita ja veli Sauli Tiilikainen veisasi.

Verolomakkeitten täyttöä

Erikoisimpia aktiviteettejä oli 1973 klubin järjestämä verolomakkeiden täyttöopastus Vantaanjoen koululla. Mukaan uskaltautui vain kourallinen veljiä. Opastus muuttui lomakkeiden täyttötilaisuudeksi. Urakasta selvittiin jotenkuten ja aktiviteetin masinoija Pekka Häyrynen sai klubilta suur’ kiitokset poikkeuksellisen palvelutehtävän organisoinnista, vaikka veli Pekan ennakolta veljille järjestämää opastustilaisuutta veli Heimo arvosteli suorasukaiseen tyyliinsä: ”Minä en ymmärtänyt tuosta Pekan hoplotuksesta muuta kuin että peltikatto on parempi kuin pärekatto”. Omakotitalon rakenteista piti näet jotain kertoa verottajalle.

Nälkää

Hallituksen ohje 25.11.1982 nälkäpäiväaktiviteetin toteuttamisesta:
”Jokainen näkee nälkää ja maksaa jos tahtoo”.

Valtakunnallinen polkuretki

Hallituksen ohje 30.9.1984 valtakunnallisen polkuretken suhteen.:
”Sinne vain kaikki kynnelle kykenevät metsiä tarpomaan”.

Kompostorin tekoa

Siivouspäivänä 9.5.1992 kokoontui veli Sulo Raitapuron toivomuksesta muutama nikkarointia harrastava veli luvatun kenttälounaan toivossa Bykullan pihaan kompostoria kasaamaan. Veli Sulon laatimien piirustusten ja suullisten ohjeiden mukaisesti kasattiin pihalle mallilaatikko, josta veljien piti viedä oppi omalle kotipihalleen. Kenttälounaan menusta enempää kuin ruokajuomista ja ruokailijoista ei poissaolleille ole tietoa julkistettu.

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin