Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Vantaankoski-Vandaforsen

Vihtatalkoot

Tarjolla tuoreita vihtoja 1960-luvun lopulla Peräjänkulmalla veli Ragnarin metsässä.Vai pitäisikö sanoa vastatalkoot? Asiasta on väitelty hyvin paljon, mutta itäsuomalaiset pitäköön vastansa ja länsisuomalaiset vihtansa.

Klubin alkuvuosina useana kesänä ko. tuotetta käytiin tekemässä veli Ragnar Nybergin metsässä Peräjänkulmalla. Veli Sulo Juuso oli siteentekijänä oppimestari.

Vihdat pakastettiin veli Ragnarin Töölön torin lihakaupan varastossa. Kuinka moni vihta löysi tiensä Helsingin herrasväen saunoihin, sitä ei tarina kerro. Ehkäpä jokunen joutui presidentti Kekkosellekin Tamminiemeen, koska veli Ragnar oli tunnettu Kekkosen hovihankkijana. Rahat vihdoista tipahtivat aina jämptisti klubin aktiviteettitilille.

Juhannuksen aatonaattona 1971 oli veljien määrä kokoontua veli Ragnarin koivikkoon vastantekotalkoisiin. Paikalle saapui vain kaksi veljeä. Katseltuaan kotvasen kauniita kesämaisemia ja huhuiltuaan suuntaan jos toiseenkin veljet Urpo ja Yrjö päättivät olla yhtä ahkeria vihdansitojia kuin kotiin jääneet veljetkin.

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin