Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Vantaankoski-Vandaforsen

Klubin pöytäviiri ja lippi

- Lyö naulaa, älä sormea! Veli Martin vuoro lipunnaulauksessa 13.12.1978.Lipun vihki Korpilammella pastori, nykyinen kirkkoherra Jaakko Simojoki.Klubin kolmannen toimintavuoden alussa perustettiin oman pöytäviirin aikaansaamiseksi viirikomitea. Vaikka komitea sai ehdotuksia mm. taiteilijoilta Häiväoja ja Mansnerus, Vantaan Yhteiskoulun oppilailta sekä peräti klubin omilta jäseniltä, sen onnistui tuoda klubikokoukselle vain viisi ehdotusta, joista ei kuitenkaan ratkaisua syntynyt. Komitea vaihdettiin puolentoista vuoden kuluttua ja uusi komitea sai vähän yli vuoden työskentelyn jälkeen läpi yhden parhaista ehdotuksista. Taiteilija Tapani Jokela oli tehnyt useita ehdotuksia, joista sitten äänestyksen jälkeen veljille mieluisin vaihtoehto valittiin.

Useimmissa ehdotuksissa oli aiheena käytetty vanhaa nykyisin Kuninkaantienä tunnetun tien Vantaanjoen yli johtavaa vanhaa Vantaan siltaa. Näin oli myös voittaneessa työssä. Sinisellä pohjalla on lions-tunnuksen lisäksi 5-sakarainen kivisilta ja sen alta virtaavan kosken kuohut. Aihe on hopean värinen ja keskellä on mustin melko huomaamattomin kirjaimin nimi ”Vantaa”. Kun klubin nimeksi myöhemmin tuli Vantaankoski-Vandaforsen (1978), se muutettiin myös viiriin hopean värisenä. Alkuperäinen viiri tehtiin arvokkaaksi ja ommeltiin käsin Helsingin Käsityön Ystävät -nimisessä käsityöliikkeessä.

Aikaa pöytäviirin valmistamiseen kului noin kolme toimikautta. Klubin nykyisen ja alkuperäisen pöytäviirin kuvat ovat takakansilehdellä.

Klubilipun valmistaminen olikin sitten paljon helpompi asia, koska siitä tehtiin tarkalleen pöytäviirin kaltainen. Se valmistui klubin 15-vuotisjuhliin, jotka pidettiin Hotelli Korpilammella. Vihkimisen suoritti pastori Jaakko Simojoki, josta myöhemmin tuli klubin jäsen.

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions-liitto ry N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin