Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Leijonia oli mukana tukemassa  vammaisten yrittäjien opiskelua  

Kuvassa osa tutkinnon suorittaneista. Kuva: Maarika Weissmann

Suomen ensimmäinen vammaisten yrittäjien ryhmä valmistui yrittäjän ammattitutkintoon 16.11.2020. Koulutuksen järjestäjänä toimi Careeria. Nyt toteutettu yrittäjän ammattitutkintokoulutus suunniteltiin yhteistyössä Näkövammaisten liiton ja Invalidiliiton asiantuntijoiden kanssa saavutettavaksi ja esteettömäksi vammaisille opiskelijoille. Opiskelun lähipäivät toteutettiin meille lioneillekin tutussa Iiris-keskuksessa.

 

Opiskelijoiden tukena oli vuoden kestäneessä opiskelussa mentoreita, heidän joukossaan myös kaksi lionia. Mentoreina toimivat Liisa Söderholm, LC Helsinki Kulttuurileijonat ja Merja Carlander, LC Helsinki Malmittaret.

 

Yhdenvertainen mahdollisuus kehittää yrittäjäosaamista ja liiketoimintaa ja käynnistää oma yritys on todella suuri mahdollisuus vammaiselle ja osatyökykyiselle. Yrittäjyys saattaa olla jopa ainut mahdollisuus siirtyä työelämään. Ilman tukea ja kannustusta monelle yrittäjyys saattaa kuitenkin jäädä vain haaveeksi. Koulutuksessa oli mukana 17 yrittäjää ja 3 yrittäjyyttä suunnittelevaa henkilöä.

 

Yrittäjyyttä suunnittelevista osallistujista kaksi näkövammaista opiskelijaa on jo perustanut yrityksen koulutuksen aikana. Nämä yrittäjät LC Helsinki Malmittaret palkitsi stipendeillä, jotka luovutettiin valmistujaisjuhlissa.

 

Valmistujaisjuhlissa oli historian havinaa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli lähettänyt oman tervehdyksensä ja onnittelut opiskelijoille. Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen tilaisuuden juhlapuhujana korosti, että yhdenvertaisuuslain oikeudet ovat ihmisoikeuksia. Tähän me lionitkin voimme yhtyä.  Tämä tutkinto saa onneksi jatkoa jo heti ensi vuoden alussa.

Teksti: Merja Carlander
Kuvat:  Maarika Weissmann, Veera Wejberg ja Merja Carlander.

 

LC Helsinki Malmittarien stipendin uudelle yrittäjälle Jaana Heinolle luovutti Merja Carlander.
Toinen stipendin saaja Noora Mäkelä osallistui etäyhteyden avulla.
Kuva: Veera Vejberg
LC Helsinki Malmittarien stipendin uudelle yrittäj...
Musiikista vastasi Nuottiöjlykriisi-yhtye, jossa soittivat Ville Lamminen, Jari Mikola ja Veli-Matti Aittola. Iiris Aittola lauloi. Kuva: Merja Carlander
Musiikista vastasi Nuottiöjlykriisi-yhtye, jossa s...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram