Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

12 000 eurolla tarvikkeita Iiris-keskukseen

Ensimmäiset tarvikkeet päästiin luovuttamaan kesäkuun lopussa. Tunnelma oli iloinen aurinkoisessa säässä.

Piirikuvernööri Markku Vesikallion ojentamat iPadit tulevat tarpeeseen.Lionskauden 2020-2021 viimeisenä päivänä käytiin luovuttamassa Näkövammaisten Iiris-keskukseen ensimmäinen erä kauden isosta lahjoituksesta.

Leijonat pitävät huolta koko kuntoutuspihasta. Vehreältä pihalta löytyy monenlaista virikettä.N-piirillä on ilo lahjoittaa lähes 13 000 eurolla laitteita iPadeistä erikoisnäppäimistöön ja aistituotteista isoihin lukulaitteisiin. Isot hankinnat mahdollisti LCIF:ltä saatu tuki. Kesäkuun lopussa päästiin viemään ensimmäiset tarvikkeet, loput luovutetaan kunhan tilatut tuotteet saadaan. 

 

Kuntoutus-Iiriksen palvelulinjan johtaja AnnaMaija Ketola iloitsi uusista iPadeista, sillä niistä tulee olemaan paljon hyötyä ja riemua isolle joukolle lapsia ja myös aikuisia. Laitteita eivät lapset saa kotiin, vaan niitä käytetään kuntoutusjaksolla vaikkapa läksyjen tekoon.

Uusi kuntoutuspäällikkö Heini Liimatainen innostui testaamaan virikepolkua. Henkilökunta käyttää niitä myös opastukseen siitä, millaisia laitteita lapsille voi hankkia ja kuinka niitä käytetään.

 

-On aivan ihanaa, että sekä lapset, joiden näkö on heikentynyt, että myös näkövammaiset lapset pääsevät käyttämään tietotekniikkaa muiden lasten lailla, totesi Ketola.

Mikäli iPadeihin vielä tarvitaan suojakuoria, lupasi piirikuvernööri Markku, että niihinkin rahaa löytyy.

 

Lahjoituksen ensimmäiset tuotteet kävivät luovuttamassa piirikuvernööri Markku Vesikallio, palvelujohtaja Jyri Kurki sekä Näkemisen puolesta -työryhmän Jorma Lahti-Nuuttila.

Moni N-piirin klubi on osallistunut kuntoutuspihan rahoittamiseen.Samalla katsastettiin virikepihaa, jonka ylläpidosta N-piirin klubit huolehtivat talkoiden muodossa. Keväisin ja syksyisin piha siistitään ja pihan välineitä kunnostetaan.

Kuntoutuspäällikkö Heini Liimatainen innostui testaamaan aistirataa, jolla jalkapohjat saavat tuntemuksen muun muassa hiekasta, kivistä, kävyistä ja laudoista.

-Täytyykin tuoda vähän lisää hiekkaa tuohon yhteen osioon, totesi Jorma Lahti-Nuuttila.

 

Meidän leijonien lahjoitukset ja työ Iiris-keskuksessa on saanut huomiota varsin korkealta tasolta useampaankin kertaan. Lions-kuntoutuspihan avajaisiin vuonna 2012 osallistui presidentti Tarja Halonen. Lions-oppimiskeskuksen tilojen valmistuessa 2013  Iirikseen puhujana oli silloinen sosiaali- ja kulttuuriministeri Paula Risikko. Ministeri Sanni Grahn-Laasonen puolestaan oli mukana vuonna 2016 Arvo-viriketilan avauksessa.

 

Teksti ja kuvat

Teija Loponen

 

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram