Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

3.alueen lohkojen yhteistapaaminen

Hevoset vasemmalta: Esko, Petteri, Luigi ja Ali. Oikealla seisomassa vanhempi konstaapeli Jukka Aarninsalo3. alueen lohkojen lionit kokoontuivat  torstaina 21.3.2024 Ruskeasuon maneesilla seuraamaan ratsupoliisien harjoituksia lohkojen puheenjohtajien Jouko Hailan, Jukka Jylhän ja Mauri Rantasen kutsumina. 

Vanhempi konstaapeli Jukka Aarninsalo kertoi paikalla olleille, että ratsupoliisi on osa Helsingin poliisilaitosta. Hevosia on tällä hetkellä 10 ja ne ovat kaikki ruunoja. Ratsupoliiseja on kymmenen, 6 naista ja 4 miestä. He toimivat pareittain siten, että tavallista partiointia kaupungilla tehdään parin tunnin pätkissä. Päätyönä on liikenteen valvonta. Hevosia on Helsingissä säännöllisesti myös joukkojen valvontatehtävissä mm. jääkiekko- ja jalkapallo-otteluissa. Ratsupoliiseiksi pyrkiviltä ei vaadita ratsastustaitoa,. se opitaan koulutuksen myötä. Uusia työntekijöitä haetaan mm.  somen välityksellä. 
Ratsuhevosten päivä alkaa klo 6.30  ruokailulla, jonka jälkeen ne viedään ulos tarhaan. Hevosia koulutetaan päivittäin. Pääsimme seuraamaan harjoituksia, jossa hevosia koulutettiin kohtaamaan iso pallo niin, että pallo pääsi koskettamaan hevosta. Seurasimme myös kuinka hevonen suhtautui, kun iso pressu nostettiin ilmaan ja se joutui kulkemaan sen alta. Pressu saattoi osittain laskeutua hevosen päällekin. Hevosia ohjattiin myös kävelemään pressun päältä ja siten tottumaan sen aiheuttamaan ääneen.

Harjoituksen lopussa näimme kuinka hevoset pakottivat vapaaehtoisia osallistujia joukostamme poistumaan maneesilta kohti ulko-ovea. Seurasiimme harjoituksia mielenkiinnolla ja halukkaat pääsivät myös käymään hevosten luona maneesilla.  Tilaisuuden lopuksi kokoonnuimme kahvioon nauttimaan lohikeittoa ja keskustelemaan yhdessä ajankohtaisista lionsasioista.

Tilaisuus oli lämminhenkinen ja siitä jäi hyvä mieli meille kaikille. Isot kiitokset tämän tilaisuuden järjestämisestä Jouko Hailalle, Jukka Jylhälle ja Mauri Rantaselle!

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram