Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Alinan unelmien täyttymys: kisamatka ja kultaa

LC Helsinki/Keskuspuisto sai viime kaudella pyynnön tukea kehitysvammaisen Alinan kisamatkaa jalkapallon Special Olympics –kisoihin Los Angelesiin.

Vammaisten parissa ja hyväksi toimiminen on jo vuosia ollut yksi klubimme tärkeimmistä hyväntekeväisyysmuodoista. Niinpä myönteinen päätös asiasta syntyi heti seuraavassa kokouksessa. Yhteistyö Alinan äidin ja VAU:n kanssa sujui hienosti. Ensimmäistä kertaa saimme klubimme logon mainokseksi leijonien ulkopuoliselle sivulle.

 

Elokuun alkupuolella päättyneet kisat yhdistivät noin 7000 urheilijaa 177 maasta. Suomea edusti yli 90 hengen joukkue. Ja uuden leijonakauden alussa saimmekin Alinalta lämminhenkisen, innostavan ja mieluisan kisaraportin: Suomi voitti koko turnauksen ja Alina palasi kultamitali kaulassa kotiin.


Onnea Alina ja koko Suomen joukkue!

 

Teksti: Irma Kuitunen

Kuva: Alinan kotialbumi

 

 

Special Olympics on Suomen Lions-liiton tämän kauden palvelutarjottimella.


Special Olympics on vuonna 1968 perustettu kansainvälinen järjestö, jonka tavoitteena on vahvistaa kehitysvammaisten oloja, kun he osallistuvat erilaisiin urheilumahdollisuuksiin joka päivä eri puolilla maailmaa.


Special Olympics -ohjelma tekee töitä urheilun, terveydenhuollon ja yhteisöjen tukemisen kautta ja näin taistellaan passiivisuutta, epäoikeudenmukaisuutta, syrjintää ja sosiaalista eristämistä vastaan ja kannustetaan ja annetaan valtaa kehitysvammaisille ihmisille.

 

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU on valtakunnallinen urheilu- ja liikuntajärjestö liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisille sekä elinsiirron saaneille ja dialyysissa oleville henkilöille. VAU:n tehtävänä on suunnitella, toteuttaa ja kehittää edellä mainittujen ryhmien liikunnan harrastamisen ja kilpailemisen mahdollisuuksia ja olosuhteita.


VAU järjestää toimintaa kaiken ikäisille: perhetapahtumista ja harrasteliikunnasta aina kilpaurheiluun asti. Kehitysvammaisten henkilöiden urheilua koordinoiva Special Olympics Finland on osa VAU:n toimintaa.

Jokaisen pelaajan tukijataho sai esitteeseen oman logonsa.
Jokaisen pelaajan tukijataho sai esitteeseen oman ...
Alinan kiitoskirje oli samalla raportti urheilumatkasta Special Olympics -kisoihin Los Angelesissa kesällä 2015.
Alinan kiitoskirje oli samalla raportti urheilumat...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram