Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Aluefoorumi I 21.10.2020: Ensimmäistä kertaa vain verkon välityksellä 

Piirikuvernööri Make Vesikallio avasi kauden ensimmäisen aluefoorumin toteamalla, että nyt ollaan historiallisessa tilanteessa, ensimmäistä kertaa vain verkon välityksellä pidettävässä kokouksessa.

 

Piirikuvernöörin kauden teemana on ympäristö ja se tulee esille kaikissa piirin tilaisuuksissa.

-Tavoitteeni on, että kaikki piirimme 74 klubia tekisivät keväällä jotain ympäristön eteen. Ja on hyvä muistaa, että niillä tempauksissa voisi myös saada julkisuutta klubille ja lionstoiminnalle.

 

Ympäristöosuudesta illassa vastasi naapuripiiri B:n Mika Pirttivaara, joka on ollut Leijonat Puhtaan veden puolesta -hankkeen vetureita.

-Ympäristöasioissa kannattaa klubien tehdä yhteistyötä ja sitä voivat myös piirimme harrastaa, Mika kannusti.

Hän esitti, että etenkin ympäristötempaukset kannattaa toteuttaa projekteina, joihin monien on helpompi sitoutua ja niihin voi saada myös ulkopuolisia, ympäristöstä kiinnostuneita mukaan. Ympäristön tila kiinnostaa erityisesti myös nuoria, joten heitäkin kannattaa yrittää saada mukaan. Ja ties vaikka jäseniksi sen myötä.

Otto Blumchen pyysi puheenvuoron todetakseen, että ei kaiketi pidä olla niin, että leijonat siivoavat jatkuvasti toisten sotkuja ympäristöstä. Täytyy opettaa ihmiset itse korjaamaan jälkensä.

 

Annina Kuusiniemi muistutti ARS-säätiön apurahoista, joita N-piirissä haetaan kovin vähän. Klubit voivat hakea niitä yhdessäkin, kunhan muistavat, etteivät laita hankkeitaan liikkeelle ennen kuin avustus on myönnetty.

Timo Heinonen puolestaan kertoi LCIF:n apurahoista, joita on vähintään kahden klubin haettava yhdessä. Samalla hän harmitteli sitä, että vasta 14 klubia piiristämme on osallistunut meneillään olevaan LCIF100 keräykseen.

 

Jäsenasioissa Merja Carlander painotti yhdessä tekemistä, sekä niin uusien kuin vanhojenkin jäsenten huomioimista. Uusia jäseniä kannattaa klubeissa kuunnella, sillä heillä voi olla hyviä ideoita pohdittavaksi.

Sitoutuminen on selvästi heikkenemässä ja esimerkiksi hengarijäsenyys voisi olla erinomainen mahdollisuus heille, joille jatkuvasti toiminnassa mukana oleminen on haastavaa.

Merja pyysi myös huomioimaan sen, että jos klubi ei suoranaisesti kaipaa uusia jäseniä joukkoonsa, voisi sellainen klubi kasvattaa liitännäisklubin kautta tulijoita uuteen perustettavaan klubiin. Liitännäisklubiin tarvitaan vain viisi jäsentä perustajiksi.

 

Tiiviin illan päätteeksi kuultiin vielä Leena Kuismaselta nuorisovaihdosta, ensi kesänä pitäisi olla nuorisovaihtoa leirien merkeissä, sen sijaan isäntäperhejaksoja ei koronan vuoksi olla järjestämässä.

Teija Loponen

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram