Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Aluefoorumi II:ssa pääaiheena käytännön tekeminen

LC Hki Viaporin naiset toteuttivat myös roskienkeruuta Diabeteskävelyllä. Kuva Arja Oksanen

Kakkosalueen aluefoorumi toteutettiin vain verkossa maanantaina 25.10. ja siihen osallistui parisenkymmentä henkilöä. Lohkon puheenjohtaja Kati Arkkilan avauksen jälkeen piirikuvernööri Markku Helle kiitteli jo etukäteen illan monipuolisista aiheista ja Kati muistutti, että muiden kuin illan aikana kuultujen toimikuntien ajankohtaisista asioista voi lukea piirin kotisivuilta.

 

LCIF & Kampanja 100 olivat edelleen Timo Heinosen sydämen asiana, varoja kun ei ole kertynyt siinä määrin kuin on toivottu. Hyvin pienetkin summat kelpaavat ja niilläkin saa paljon aikaan, ja LCIF:ltä saa myös rahaa takaisin, kuten esimerkiksi Iiris-keskuksen tarvikkeiden päivittämiseen. Rahaa voivat hakea takaisin myös klubit piiritason ohella.

 

Jäsenkoordinaattori Merja Carlander keskittyi tällä kertaa enemmän pitovoimaan. Psykologisessa filosofiassa puhutaan lauman hyvinvoinnista, johon vaikuttavat positiiviset tunteet, tekemisen imu, hyvät ihmissuhteet ja merkityksen ja aikaansaamisen tunne.

Osaammeko me olla ylpeitä jäsenyydestämme? Siitä tulisi iloita ja nauttia – se näkyy myös ulospäin. Onko meillä oikeus vai velvollisuus osallistua toimintaan, sitäkin on syytä klubeissa pohtia. Lisäksi Merja painotti muistamaan, että yhteistyössä on voimaa!

 

Koulutuksen ajankohtaisista asioista kertoi Lasse Halme. Valmentautuminen on tärkeää klubien elinvoimaisuudelle ja kehittymiselle. Jokainen koulutustilaisuus on kehittämistyöpaja.

Valmennuksia on sekä tehtävittäin että teemoittain, ja tarjolla on myös seminaareja eri aiheista. Itseopiskeltavia aiheita löytyy roppakaupalla piirin, liiton ja päämajan sivuilta.

 

Palvelutoimialalta valisti Jyri Jylppy Kurki nostaen esille Näkökyvyn, joka on yksi vanhimmista leijonien palvelun painopistealueista. Siihen liittyy myös toinen painopistealue eli diabetes, johon sairastumisesta kaikki eivät edes tiedä. Diabetes voi aiheuttaa myös näkökyvyn heikkenemistä.

Yksi näköön liittyvä aktiviteettimahdollisuus on Sokkopingis Iiris-keskuksessa, jonka turnauksiin tarvitaan avustajia kanttiiniin, muonittamaan pelaajia. Iiris-keskukseen olisi myös tarvetta hankkia toinenkin taikalattia, sillä pienet asiakkaat tulevat sinne usein sisarustensa kanssa. Heillekin olisi mukava tarjota mielekästä tekemistä.

Jylpyltä oli erityisesti pyydetty tietoa Leijonaemo-toiminnasta. Leijonaemot ja heidän Leijonapartionsa pyytävät meiltä leijonilta apua akuutteihin asioihin arjen keskellä. Siinä tarvitaan nopeaa reagointia, byrokraattisiin klubipäätöksiin ei ole aikaa.

 

Kulmat kuntoon -tempauksiin voi kutsua myös eri yhteistyökumppaneita mukaan, kuten päiväkotien lapsia. Kuva Johanna Viitala.Kulmat kuntoon oli Outi Hanslinin aiheena. Alun perin Kulmat kuntoon on liiton Vesileijonat hankkeen elo-syyskuun vaihteeseen osuva tapahtuma, joka sopii kaikille, kaikenikäisille. Klubit voivat toteuttaa teemaa kuitenkin itse haluamanaan aikana. Tavoitteena on saada miljoona suomalaista kunnostamaan lähikulmiaan haastamalla eri tahoja ja ryhmiä mukaan.

Talkoilu voi olla vieraslajien kitkemistä, roskien siivoamista tai purojen kunnostusta. Ideoita ja tietoa löytyy hyvin liiton sivuilta materiaalipankista. Puistotalkoita on jo pidetty paljon, samoin linnunpönttöjen puhdistusta, rantojen puhdistusta ja vastaavia tapahtumia.

Kulmat kuntoon jakautuu kolmeen osa-alueeseen: Luontoympäristö, rakennettu ympäristö ja kulttuuriympäristö, jälkimmäisestä esimerkkinä Myllypuron klubin tykkitie.

Outi muistutti, että noin 19 % kaikista lionsien ympäristöaktiviteeteista on suomalaisten toteuttamia!

 

Tiia Häyry kertoi Diabeteskävelystä, joka sekin on matalan kynnyksen tapahtuma, ja siihen on helppo lähteä mukaan. Aiemmin B- ja N-piirien yhteinen tapahtuma oli vain yhden päivän kävelytapahtuma, mutta jo kaksi kertaa se on järjestetty myös kävelyviikkona. Diabeteskävelyviikon kävelykuvia ja kilometrimääriä voi kirjata facebookin kautta ja samalla osallistua kilometrikisaan, jossa tänä syksynä peräti neljä klubia ylsi miljoonakerhoon. Ensi keväänä taas kävellään.

 

Lopuksi Kati Arkkila haastoi lohkon klubit toimimaan aktiivisesti piirin kauden palvelupainopistealueeseen liittyvissä aktiviteeteissa. Tällä kaudella se on ympäristö, ensi kaudella lapsuusiän syöpä. Ohjeet tulevat klubien presidenteille.

Alueen mentori, 1. varapiirikuvernööri Kjell Wikström kiitteli hyvästä haasteesta. Lisäksi hän kertoi olevansa kokoamassa ensi kauden hallitusta, johon etsii lohkonpuheenjohtajia. Ilmoitautua saa hänelle.

Alueen toinen lonkon puheenjohtaja Pentti Väisänen kiitteli osaltaan illan esiintyjiä kerraten heidän osuuksiensa oleellisimmat asiat.

Teija Loponen

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram