Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Apua pyydettiin taas -ruokakassitoimitukset jatkuvat

Helsingin seurakuntayhtymä on ottanut uudestaan yhteyttä palvelujohtajaamme Jyri, Jylppy, Kurkeen ja pyytänyt leijonia taas mukaan Ruokakassi apuun.  

 

Käytännön toimissa tarvitaan siis jälleen meitä leijonia kuljettamaan ruokakasseja vanhuksille. Kaikki vapaaehtoiset saavat perehdytyksen ruokakassien toimitukseen.

-Pari tuntia päivässä silloin tällöin riittää, muistuttaa hanketta koordinoiva piirimme palvelujohtaja Jylppy.

 

Vapaaehtoistyö on tässäkin tehtävässä palkitsevaa, kuten LC Malmittarien Petra Pedda ja Maija Lintumäki jo viime keväänä kertoivat. Tässä uudelleen heidän kokemuksiaan tuosta auttamistoimesta:

-Starttasimme Maijan kanssa kympin aikaan Matteuksen kirkolta. Meille annettiin Itä-Helsingin lista. Listalla oli 13 nimeä/osoitetta, joita lähdimme työparina kiertämään. Toinen ajoi ja toinen soitti kassin saajalle pihassa ja sitten vei kassin ovelle. Olimme saaneet kirkolta suojavarusteet, eli hanskat ja hengityssuojat. Kirkolla oli muutenkin ihan rautaiset ammattilaiset meitä ohjeistamassa, kertoo Petra.

Työparina toimiminen sujui näppärästi Petra toimi kuskina, koska alla oli hänen autonsa.  

-Kun Maija vei kassin, minä käänsin auton valmiiksi ja näpyttelin navigaattoriin jo seuraavan osoitteen. Aikaa meillä kului kolme tuntia, eli tunti suunniteltua pidempään.

-Parin paikan kanssa oli hankaluuksia, koska toisessa osoite oli väärin ja sen selvittelyssä meni aikaa ja toisessa käytiin kaksi kertaa koska henkilö ei vastannut ensin puhelimeen, kertoilee Maija.

Yhteyshenkilö oli suunnitellut valmiiksi ajoreitin, joten sitä oli helppo seurata, eikä tarvinnut itse miettiä missä järjestyksessä kannattaa ajaa. 

-Keikan jälkeen mieli oli hyvä koska näille ihmisille ruokakassit tulivat todella tarpeeseen ja niitä oli odotettu. Apu oli tosi konkreettinen, kun se näkyi suoraan ruokapöydässä, Petra ja Maija toteavat.

-Oli hieno juttu, kun apuaan saattoi antaa omien aikataulujen puitteissa, omaa yritystään pyörittävä Petra Pedda kiitteli.

 

Nyt pääsee siis taas auttamaan, muutama tunti kerran, tai pari viikossa riittää. 

Ruokakassitoimituksissa auttamaan valmiit klubit tai yksittäiset leijonat voivat ottaa suoraan yhteyttä palvelujohtajaan, 

TL

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram