Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Arpajaisvoittajana  Torontossa

Suomen arpavoittoryhmä Toronton kv-vuosikokouksessa yhdessä Bob ja Dianne Corlew' n kanssa.  Bob Corlew valittiin Conventionissa toiseksi kv-varapresidentiksi (viides vasemmalta).  Keskellä tämän jutun kirjoittaja Erwin Ahonen.

LCI:n kansainvälinen vuosikokous 2014, Toronton Convention koostui viidestä päivästä, joista neljälle päivälle oli järjestetty virallisia tilaisuuksia. Jokaisena päivänä messuhallin ovet olivat auki. Tämä messuhalli oli täynnä esittelypöytiä ja myyntipöytiä. Esittelypöydillä esiteltiin erilaisia aktiviteetteja ja myyntipöydillä puolestaan myytiin leijona-aiheista materiaalia. LCI:n iso myyntiosasto oli aivan hallin keskellä.


Yleisistunnot


Kolmena päivänä järjestettiin suuri yleisistunto paikallisessa jäähallissa, minne mahtui kaikki edustajat. Näissä istunnoissa puheenjohtajana oli kansainvälinen presidentti. Ei riitä, että presidentti osaa manageroida asioita, hänen pitää olla myös suuren maailman show-mies. Se nähtiin livenä näissä yleisistunnoissa.


Yleisistunnoissa esiteltiin uudet ehdokkaat tuleviin kansainvälisiin virkoihin. Lisäksi esiteltiin nykyiset viranhaltijat ja kaikki elossa olevat entiset kansainväliset presidentit. Virkaan ehdolla olijat saivat omat puheenvuoronsa; annettua esittelyaikaa ei saanut ylittää.


Kokouksessa esiteltiin onnistuneita kansainvälisiä projekteja.  Paikalle oli kutsuttu myös avustuskohteina olevia henkilöitä kertomaan omaa tarinaansa.


Yleisistunnot alkoivat yleensä musiikki- tai tanssiesityksellä. Ja lisäksi istuntojen välissä näitä esityksiä saimme katsoa ja kuunnella.


Marssi


Kuvasin lähes kaikki marssiosastot. Skandinavian joukko vaikutti valkoisine asuineen melko värittömältä verrattuna Kaukoidän, Aasian ja Amerikan mantereen marssijoihin verrattuna.  Itse toivon, että ensi vuonna olisi jotain räväkämpää ja suurta show-meininkiä myös skandinaavien marssissa.  Useimmille ei ollut tärkeintä, että rivit ovat suorassa, kuten skandinaaveilla oli.


Äänestykset


Klubien viralliset edustajat pääsivät äänestämään. Äänestysjono kiemurteli lippusiimojen välissä kahden eri messuhallin läpi kolmanteen, missä äänestys lopulta tapahtui. Itse äänestyslippu oli pitkä paperi, mihin nimiä ja virkoja oli listattu. Vetämällä viiva nimestä virkaan ja pudottamalla äänestyslippu uurnaan olit suorittanut äänestyksen.


Virkaan asettaminen


Viimeisessä yleisistunnossa 1. varapresidentti nimitettiin presidentiksi ja hän vannoi valan. Tämän jälkeen uusi kansainvälinen presidentti jatkoi kokouksen puheenjohtajana. Myös muut uudet valitut virkailijat vahvistettiin. Ja aivan lopuksi piirikuvernöörielektit virallistettiin piirikuvernööreiksi.


Arpajaisvoittajat


Meillä arpajaisvoittajilla oli virallinen status: klubimme antaman valtakirjan avulla saimme osallistua kokoukseen ja meillä oli äänestysoikeus.  Pysyimme pääosin omassa ryhmässämme. Meillä oli valtavan hyvä yhteishenki. Tulevaisuuden arpajaisvoittajien kannattaakin pyrkiä tutustumaan toisiinsa jo hiukan ennen matkaa – vaikka sähköpostiviestein, jotta jo matkustuspäivänä ryhmän jäsenet tietäisivät kuka on kuka.


Erwin Ahonen, teksti ja kuvagallerian kuvat

LC Helsinki/Herttoniemi

 

PS Kirjoitin klubini nettisivuille päivittäin Convention-matkasta ja jutut kuvineen töytyvät .

Suomen laulu- ja performanssi, tanssimassa N-piirin kuvernööri Sini Eloholma.
Suomen laulu- ja performanssi, tanssimassa N-piiri...
Suomen DGe-kuoro vahvistettuna puolisoilla ja Liiton puheenjohtajaparilla Tuomo ja Kaija Holopaisella.
Suomen DGe-kuoro vahvistettuna puolisoilla ja Liit...
Suomi koti ulkoa.
Suomi koti ulkoa.
Skandinavian marssiryhmän kärjessä Liiton pääsihteeri Maarit Kuikka (oik.) ja puheenjohtajan puoliso Kaija Holopainen. Suomen nimikylttiä kantaa Liiton puheejohtaja Tuomo Holopainen.
Skandinavian marssiryhmän kärjessä Liiton pääsihte...
Kansallispukuisia marssijoita, keskellä Sini Eloholma.
Kansallispukuisia marssijoita, keskellä Sini Eloho...
Sinivalkoiset marssiasut. Vasemmalla N-piirin PDG-pari Jukka ja Lea Kärkkäinen.
Sinivalkoiset marssiasut. Vasemmalla N-piirin PDG-...
Suomalaisia ja islantilaisia marssijoita.
Suomalaisia ja islantilaisia marssijoita.
Suomen delegaatio lippuineen kokoushallissa.
Suomen delegaatio lippuineen kokoushallissa.
Suomen liput olivat näyttävästi esillä.
Suomen liput olivat näyttävästi esillä.
Matkalla tutustuttiin myös paikallisiin nähtävyyksiin.
Matkalla tutustuttiin myös paikallisiin nähtävyyks...
PID Harri Ala-Kulju esitteli Suomen ehdokkaan kv-hallitukseen, N-piirin entisen kuvernöörin ja Liiton entisen puheenjohtajan Jouko Ruissalon.
PID Harri Ala-Kulju esitteli Suomen ehdokkaan kv-h...
Lähes kaikki Suomen edustajat tukivat toiseksi varapresidentiksi valittua Bob Corlew'a. Corlew'n tukijoita olivat myös Tuomo ja Kaija Holopainen.
Lähes kaikki Suomen edustajat tukivat toiseksi var...
Skandinavian ilta.  Etualalla N-piirin DGe Sini Eloholma.
Skandinavian ilta. Etualalla N-piirin DGe Sini El...
Kiinalainen näkövammaisten tanssiesitys.
Kiinalainen näkövammaisten tanssiesitys.
N-piirin kuvernööri Sini Eloholma onniteltavana heti elektinauhan irrottamisen jälkeen.
N-piirin kuvernööri Sini Eloholma onniteltavana he...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram