Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

ARS-ilta avarsi ymmärrystä

ARS-keskusteluillassa tuli monta tärkeää asiaa esille avustusten hausta. Vetäjä Make Vesikallio vasemmalla.

Maanantaina Lions-talon kokoushuoneessa piirimme ARS-puheenjohtaja Make Vesikallio kertoi millä perusteilla klubit voivat Arne Ritari -säätiön avustuksia saada. Varsin keskusteleva ilta avarsi näkemyksiä ja herätti innostusta lähteä avustuksia anomaan.

-Muistakaa, ettette lähde toteuttamaan mitään hankkeita, ennenkuin hakemus on tehty. Ja soittakaa vaikka ja kysykää, jos on jotain epäselvää. Katsotaan yhdessä, ettei hakemuksesta jää mitään oleellista pois, Make Vesikallio muistutti.
Illan aikana selvisi sekin, että muutama klubi voi yhdessä hakea jollekin hankkeelle ARS-rahaa, mutta niin, että yksi klubi toimii siinä vastuuklubina. Vain vastuuklubille tulee sitten muutaman vuoden karenssi uuteen apurahahakuun, muut mukana olleet klubit voivat lisärahaa hakea vaikka samalle hankkeelle jo seuraavana vuonna.
Sekin tuli osalle yllätyksenä, että rahan saa jälkikäteen, raportointia vastaan.

Vesikallion esityksestä kävi myös ilmi, että ellei hankkeessa ole mukana lainkaan klubilaisten talkootyötä - kuten vaikkapa sydäniskurilahjoituksissa - niin silloin apurahaa voikin saada 50 % sijaan vain 40 prosenttia.
Laskukaavioita käytiin muutenkin läpi, samoin edellisvuosien läpimenneitä hakemuksia.
Paikalla olevien klubien edustajat kertoivat omista suunnitelmistaan ja yhdessä pohdittiin, miten niitä voisi muokata niin, että apurahaa irtoaisi.
-Oli kyllä hyvä anti tällä illalla, totesi useampikin mukana ollut.

Seuraavat Rahaa jaossa -ARS-avustusten keskustelutilaisuudet klubeille järjestetään todennäköisesti maanantaina 23.9.2024 ja 20.1.2025.

Jatkossa N-piirin läpimenneet avustushankkeet tullaan keräämään piirin sivuille Ritarisäätiön alle, jotta klubit voivat katsella, millaisille hankkeille on avustusta annettu.

Teija Loponen

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram