Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

ARS apurahan saanti on helpompaa kuin uskotaan

Timo Haasto toi tilaisuuteen nähtäville ARS:n adressit, kunniakirjat, mitalit ja ritariksilyöntimiekan.

Arne Ritari -säätiön toimintaa ja apurahojen myöntämisperusteita tehtiin tutuksi syyskuun ensimmäisenä torstai-iltana Nyyrikissä.  Joukko B- ja N-piirien leijonia kokoontui kuulemaan mitä säätiö tekee ja miksi.

 

Säätiön asiamies Timo Haasto valaisi, että säätiön tarkoituksena on tukea ja edistää Suomen lionsklubien hyväntekeväisyyteen johtavia aktiviteetteja sekä vaalia Suomen lionstoiminnan kummin, Arne Ritarin, elämäntyötä maamme lionstoiminnan perustamisessa.

Säätiö toteuttaa toimintaansa jakamalla apurahoja klubien omille ja yhteisille piiri- tai liittotason aktiviteeteille sekä tukemalla muutenkin suomalaista lionstoimintaa.

ARS muun muassa tukee piirilehtiä 400/200 eurolla vuodessa, jos niissä on tiedotusta säätiöstä sekä ARS:n ilmoitus.

 

Varoja säätiö kerää klubien antamilla lahjoituksilla, jotka liittyvät joko AR-adressien tai ritariarvojen hankintaan.

Yllätys oli, että vain murto-osa klubeista tilaa säätiön adresseja. 10 euron adressit ovat kuitenkin viidellä eri kuvavaihtoehdolla, kansilla, kirjekuorella, rahakuorella ja vieläpä värssyehdotuksilla varustettuina varsin edullisia muihin adresseihin verrattuna.

Isompia summia säätiö saa myöntämällä ritarin, tai Pro ritarin arvoja, joiden kustannus on 850 euroa.

 

Monille paikallaolijoille tuli yllätyksenä se, kuinka ”helposti” rahaa olisi saatavilla klubeille. Toki on olemassa perusperiaatteet, joiden täytyy täyttyä, mutta niiden täyttäminen on kohtuullisen helppoa.

- Pääperiaatteina on, että apurahahankkeeseen täytyy sisältyä työtunteja. Ne voivat kuitenkin olla esimerkiksi tarjouspyyntöjen tekoa, yhteydenpitoa avustuksen vastaanottajaan ja tarvikkeiden hankintaa. Toinen vaatimus on, että klubi itse hallinnoi hanketta. Jos esimerkiksi puistoon hankitaan leikkiväline, ei klubi voi maksaa kaupungille sen hintaa, vaan on itse pyydettävä tarjoukset ja tehtävä laitteista tilaus.

Timo Haasto opasti myös, että hanketta ei voi laittaa käyntiin ennen kuin apurahahakemus on tehty ja päätös saatu, mutta esimerkiksi tarjouspyyntöjä voi pyytää etukäteen, jotta oikeat summat ovat tiedossa. Lisäksi hakemukseen tulee liittää klubin pöytäkirja, jossa päätös apurahahakemuksen tekemisestä on tehty.

 

Hanke voi olla myös useamman klubin yhteinen, mutta silloin vain yksi klubi lähettää hakemuksen.

Klubilla tulee myös olla omarahoitusosuus kunnossa, 50-60%, mutta tuon rahan alkuperällä ei ole väliä.

Hakemukset lähetetään piirin omalle AR-henkilölle, joka puoltaa hakemusta ja lähettää sen edelleen. Meillä hän on Annina Kuusiniemi. Päätöksiä apurahatoimikunta tekee sähköpostikokouksin, eli vastauksen saa yleensä  todella nopeasti, 1-2 vuorokaudessa. Myönnetty apurahaa maksetaan jälkikäteen kuitteja vastaan 1-2 erässä.     

 

Teija Loponen                                                      

 

Timo Haasto toimii Arne Ritari-säätiön asiamiehenä.Esimerkkejä avustusta saaneista hankkeista:

- Partiomajojen rakentaminen tai kunnostus

- Silmänpainemittareiden ja sydäniskurien hankinta

- Pyörätuolien hankinta laitoshoidossa oleville heidän ulkoiluttamiseensa

- Frisbeegolfradat

- Kodan tai laavun rakentaminen ulkoilupaikan yhteyteen

- Kynttilälyhdyt hautausmaalle ja niiden sytyttämisestä huolehtiminen.

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram