Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Askolan ladyt "Muistojen äärellä"

Satu Snirvi miehensä suvussa säilyneiden vanhojen korttien ja muiden sukuaarteiden keskellä.LC Askolan ladyt järjestivät Seitsemän sortin kahvipöydän teemalla "Muistojen äärellä".  Herkullinen tilaisuus järjestettiin sunnuntaina 1.2.2015 Huuvarin-Särkijärven Nuorisoseurantalo Jukolassa.

Tilaisuuden emäntä, Askolan klubin tämän kauden presidentin Harri Snirvin lady Satu Snirvi oli pukeutunut kutsun hengen mukaisesti.  Hänellä oli yllään 150 vuotta vanha naisen arkipuku, sekin säilyneenä suvun ullakkokomerossa.  Puvun kankaan ja itse puvun ompeli talon silloisen emännän Maria Sofia Snirvin naimaton sisar Gretha Liisa Juhantytär itselleen.

Suurin osa esille tuoduista muistoesineistä oli Snirvin suvun jopa yli sata vuotta vanhoja kortteja, joulukortteja, pääsiäiskortteja, vappukortteja sekä onnittelukortteja ym.  Sadoista korteista on klubin presidentin täti Hilkka Kumpulainen koonnut kuvakirjojen tapaan korttikirjoja.  Alkuperäiset kortit ja mm. hääkutsut ja rippikoulumuistot on kerännyt ja tallentanut hänen isänsä äiti Maria-Elviira Snirvi

Katsauksen alueen historiaan toi museonlehtori Hannele Tenhovuori Porvoon museosta.  Tenhovuori toivoi museolleen lahjoituksina vanhoja kortteja ja kuvia Askolasta. Ensimmäisen lahjoituksen hän saikin heti esityksensä päätteeksi.

Askolan klubin ladyt käyttävät Seitsemän sortin kahvitilaisuutensa tuoton Askolan alueen ikäihmisten ja nuorison toiminnan tukemiseen.

Lisää kuvia LC Askolan sivuilla

Antti Tuomikoski

 
Askolan ladyjen seitsemän sortin kahvipöytä.
Askolan ladyjen seitsemän sortin kahvipöytä.
Ladyt Merja Anttila ja Paula Bjurström herkkupöydän äärellä. Lukuisat kerrat vastaava tai ladyjen lounas on järjestetty Anttilan emännöimässä Prestbackan Pitokartanossa.
Ladyt Merja Anttila ja Paula Bjurström herkkupöydä...
Museonlehtori Hannele Tenhovuori esitteli alueen historiaa.  Esittelyvuorossa Juornaankylän kauppa lähes sadan vuoden takaa.
Museonlehtori Hannele Tenhovuori esitteli alueen h...
Juhlallisen kahvituksen lomassa kuunneltiin alueen historiaesitystä.
Juhlallisen kahvituksen lomassa kuunneltiin alueen...
Hilkka Kumpulainen (toinen oik.) esittelemässä kirjoja, joihin hän on koonnut sukunsa - Snirvin suvun - saamia kortteja ja mm. hääkutsuja.  Sadat kortit ja kutsut oli tallentanut Kumpulaisen isän äiti, vanhimmat kortit ovat sadan vuoden takaa.
Hilkka Kumpulainen (toinen oik.) esittelemässä kir...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram