Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Aurinkoista kävelyä diabeteksen taltuttamiseksi

Aurinkoa ja hyvää mieltä Narinkkatorilla ennen kuin lähdettiin liikkeelle.Viileähkö mutta aurinkoinen sää suosi Helsingin Narinkkatorilla sunnuntaina 5.5.2019 järjestettyä Diabeteskävelyä. Niinpä paikalle oli saapunut ilahduttava joukko ihmisiä, joita elähdytti tieto siitä, että liikunta on oiva lääke pitää verensokeri tasapainossa.

Näin vakuuttivat ainakin ennen kävelyä puhuneet kansanedustaja Sari Sarkomaa sekä sisätautien erikoislääkäri, LT Markku Saraheimo.
Ja jos ei paikalle tulleella sattunut vielä olemaan tietoa omasta verensokeriarvosta, niin sen saattoi mittauttaa kävelyn yhteydessä.

Roimasti kohonnut arvo edellyttää hakeutumista hoitoon, mutta jo lievästi kohonnut lukema saattaa kertoa vielä puhkeamattomasta diabeteksesta. Juuri silloin liikunta auttaa pitämään verensokeria tasapainossa. Säännöllisenä se saattaa jopa estää sairauden puhkeamisen.

Aloitustilaisuuden juonsi toimittaja, tuottaja ja kulttuurivaikuttaja Aarno Cronvall. Tervetuliaissanat lausui piirikuvernööri Sanna Mustonen ja kävelyn avasi kansanedustaja Sari Sarkomaa.

Musiikista vastasi Pohjois-Helsingin musiikkiopiston sekstetti Lasse V. Myllymaan johdolla.

Viimeisen puheenvuoron käytti diabeteksen erityisasiantuntija, LT, sisätautien erikoislääkäri Markku Saraheimo. Hän muistutti, että liikunta vaikuttaa verensokerin lisäksi myös mm. tulehduksia vähentävästi. - Päivittäin puoli tuntia pulssia ja hieman hikeä nostavaa liikuntaa tekee ihmeitä, hän vakuutti.

Ennen liikkeelle lähtöä Personal Trainer Ketlin Tackman veti vauhdikkaan lämmittelyn ja sitten ei kuin baanalle.

Valittavana oli kolme eri pituista reittiä 700 metristä neljään kilometriin. Pääreitti Narinkkatorilta Oopperatalolle ja takaisin tehtiin suurelta osin Töölönlahden rantamia pitkin.

Kääntöpisteillä osanottajakortti leimattiin, ja sitä vastaan sai lähtöpisteelle palattua kassin.

Lapsille Leot olivat rakentaneet Narinkkatorille temppuradan.

Lisää kuvia Diabeteskävelyn kotisivuilla:

Ja ensi vuonna taas!

Linkkejä


Teksti: Thorleif Johansson
Kuvat: Antti ja Jatta Tuomikoski

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram