Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Aurinkokeinu Iiriksen näkövammaisille lapsille

2-vuotias Armi-tyttönen uudenuutukaisessa aurinkokeinussa äitinsä keinuttamana.

Kauden toinen puolisko on saatu hyvään vauhtiin myös Iris-keskuksessa. Leijona-ryhmä kävi lahjoittamassa näkövammaisille lapsille aurinkokeinun. Ai minkä keinun? Nimen alkuperää en tiedä, mutta kysymys on tuolista, joka on kattoon kiinnitetty, pehmustettu ja hyvin tuettu tuoli, jossa lapsi keinuu turvallisesti.

 

Oheisesta kuvasta näkyy hyvin miten 2-vuotias Armi-tyttönen keinuu tuolissa, jota hänen äitinsä keinuttaa.

 

Vastaanottamassa meitä oli perinteisesti Arja Marila ja Timo Yli-Karhu. Arja näytti ja kertoi aurinkokeinun toiminnasta.  Timo esitteli, miten syksyllä lahjoittamaamme IPadia on hyödynnetty. Uutta on mm. ohjelma, jossa eläimen kuvaa napauttamalla saadaan ko. eläimen ääni kuulumaan. Näin lapset oppivat näiden, jopa harvinaisempien eläimien ääniä.

 

Leijona-ryhmää edustivat tällä kertaa LC Helsinki/Soihduista Tellervo Ukkonen ja Kaija Holopainen sekä LC Helsinki/Kontulan edustaja Lassi Lehtikallio. Nämä molemmat klubit olivat ”korvamerkinneet” omat lahjoituksensa juuri aurinkokeinun hankkimiseen.

 

Näkövammaistyöryhmän edustajina olivat paikalla puheenjohtaja Arja af Heurlin ja Veikko Teerioja. Tilaisuuden lopussa Arja Marila kutsui ryhmän kahville, jolloin käytiin keskusteluja tulevaisuuden tarpeista.

 

Kuvaaja edusti LC Floorankenttää, vuosien saatossa moninkertaista Iiriksen lahjoittajaklubia.

 

Teksti: Veikko Teerioja

Kuvat: Antti Tuomikoski

Vastaava kuntoutusohjaaja Arja Marila (oik.) esitteli LC Kontulan ja LC Soihtujen lahjoituksilla hankittua aurinkokeinua. Vas. Kontulan Lassi Lehtikallio, N-piirin näkövammaistoimikunnan edustajina Arja af Heurlin ja Veikko Teerioja sekä Soihtujen Tellervo Ukkonen ja Kaija Holopainen.
Vastaava kuntoutusohjaaja Arja Marila (oik.) esitt...
Aurinkokeinun takana lahjoittajaklubien edustajat, LC Soihtujen Tellervo Ukkonen (vas.) ja Kaija Holopainen (oik.) sekä keskellä LC Kontulan Lassi Lehtikallio.  Edessä Arja Marila ohjaa Armi-tyttöstä keinumaan.
Aurinkokeinun takana lahjoittajaklubien edustajat,...
Lahjoittajat ja Armin äiti uskovat, että keinusta tulee lasten suosikki.
Lahjoittajat ja Armin äiti uskovat, että keinusta ...
Lasten kuntoutusohjaaja Timo Yli-Karhu esittelee, kuinka viimesyksyiseen Leijona-lahjoitukseen, iPadiin, on asennettu ohjelma, joka valinnan mukaan toistaa eläinten ääniä.  Pikkukuvassa Arja Marilan kädessä on IPadiin kytketty sininen kaiutin.
Lasten kuntoutusohjaaja Timo Yli-Karhu esittelee, ...
Lahjoitusvierailun päätteeksi kiivettiin kattoparvelle ja sieltä ihailtiin kuntoutuspihaa talviasussa.
Lahjoitusvierailun päätteeksi kiivettiin kattoparv...
Jalanjäljistä päätellen kuntoutuspihalla käydään talvellakin.
Jalanjäljistä päätellen kuntoutuspihalla käydään t...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram