Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Aurinkokeitinprojekti esiteltiin Europa Forumissa Saksassa

PDG Heikki Saarinen esittelemässä Europa Forumissa Saksassa 10.10.2015 LC Helsinki / Pohjois-Haagan ideoimaa ja nyt NSR:n rahoittamana toteutettavaa aurinkokeitin-projektia.PDG Heikki Saarinen ja PID Tapani Rahko esittelivät Aurinkokeittimiä Afrikkaan –projektin Europa Forumissa Saksassa Augsburgissa 10.10.2015.

 

Aurinkokeitin-projekti on LC Helsinki / Pohjois-Haagan jäsenen Lauri Niemistön ideoima.  Hän esitteli suunnitelman 1997 klubinsa 40-vuotisjuhlassa ja sen jälkeen klubi on kehitellyt hanketta lähes 20 vuotta.  Nyt hankkeesta tulee kansainvälinen, sillä se on valittu Leijonien yhteispohjoismaiseksi NSR:n projektiksi.

 

N-piirin entinen kuvernööri Heikki Saarinen suoraan Europa Forumista kertoi, kuinka ”Meidän projektiamme pidettiin esimerkillisenä juuri siksi, että me viemme idean ja rahoituksen, mutta afrikkalaiset itse toteuttavat käytännön aktiviteetin.”   Se on aktiviteetti, jossa yhdistyvät ympäristönsuojelu sekä naisten ja lasten taakan helpottaminen.  Kokouksessa kenialaiset olivat vakuuttaneet, että he tekevät tästä pitkään jatkuvan aktiviteetin.  He ovat jo aloittaneet projektin esivalmistelut tavarantoimittajia ja valmistajia kartoittamalla.

 

Edelleen PDG Saarinen kertoi saaneensa kutsun Saksaan (111-MS) ja Sambiaan (D-413) esittelemään hanketta tarkemmin.  Saksaan, Belgiaan, Tanskaan ja Hollantiin oli pyydetty lähettämään projektisuunnitelma PP-esityksenä.  Lisäksi suomalainen kansainvälinen johtaja Jouko Ruissalo oli kollegoineen pitänyt erittäin tärkeänä Kenian lionismin kannalta sitä, että projektisopimus allekirjoitetaan marraskuun 29. päivänä kansainvälisen presidentin Jitsuhiro Yamadan ollessa paikalla.

 

Teksti: PDG Heikki Saarisen viestien pohjalta Antti Tuomikoski

Kuva Saksassa: Tapani Rahko

LC Pohjois-Haagan Eleasar Wieliczko ja Heikki Torkkel esittelivät aurinkokeitintä kv-presidentti Joe Prestonille ja hänen puolisolleen Joni Prestonille heidän Suomenvierailullaan huhtikuussa 2015. Kuva Antti Tuomikoski.
LC Pohjois-Haagan Eleasar Wieliczko ja Heikki Tork...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram