Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Aurinkokeitintä esiteltiin Keniassa - paikalla kv-presidentti ja Suomen suurlähettiläs

ID Jouko Ruissalo, PDG Heikki Saarinen ja lion Heikki Torkkel ovat olleet viikon Keniassa esittelemässä Aurinkokeittimiä Afrikkaan –projektia.  Keitinhanke on alunalkaen ollut LC Helsinki Pohjois-Haagan aloite, mutta kausille 2015-2017 se on saatu leijonien yhteispohjoismaiseksi NSR-projektiksi.

 

Hanketta on esitelty Kenian lionsklubeille.  Paikalla esittelyissä ja kokouksissa ovat olleet myös mm. LCI:n kansainvälinen presidentti, tohtori Jitsuhiro Yamada sekä Suomen suurlähettiläs Keniassa Tarja Fernandez.

 

N-piirin sivuilla hanke on vuoden aikana ollut usempaan kertaan, mm. silloin kun sitä esiteltiin viime keväänä silloiselle kansainväliselle presidentille, IP Joe Prestonille Helsingissä.  Piirimme sivujen uutiskynnyksen aihe ylitti äskettäin, kun PDG Heikki Saarinen oli esittelemässä hanketta Europa Forumin kokouksessa Saksassa Augsburgissa lokakuussa 2015.

 

Esittelyissä on todettu mm. se, että Aurinkokeitin-projekti on LC Helsinki / Pohjois-Haagan jäsenen Lauri Niemistön ideoima.  Hän esitteli suunnitelman 1997 klubinsa 40-vuotisjuhlassa, ja sen jälkeen klubi on kehitellyt hanketta lähes 20 vuotta.  Nyt sitä on esitelty tulevassa keskeisessä kohdemaassa Keniassa.

 

Suomalaiset osallistuneet myös valtiolliseen ohjelmaan

 

Kansainväliselle Lions-delegaatiolle on järjestetty Keniassa myös valtiollista ohjelmaa.  Suomalaisista ID Jouko Ruissalo oli saanut kutsun Kenian varapresidentin tapaamiseen.  Matkalla on tutustuttu myös YK:n Afrikan päämajaan ja armeijan päämajaan Nairobissa.

 

Tätä Kenian-uutista on jo täydennetty kahteen otteeseen sitä mukaa, kun toimitus on saanut lisätietoja.  Tämän täydennetyn jutun jälkeen tulee erillinen juttu kuvineen sopimuksen allekirjoittamisesta.

 

 

Teksti: Kotimaassa olevan PDG Eleazar Wieliczkon välittämien ja matkalla olevan Heikki Torkkelin lähettämien tietojen pohjalta kirjoittanut Antti Tuomikoski

Kuvannut Keniassa Heikki Torkkel


Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram