Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Camilla School - aika välittää ja aika jakaa

Piirimme klubit voivat olla ylpeitä siitä työstä, jota olemme tehneet Sri Lankassa olevien kummilastemme hyväksi jo yli 30 vuoden ajan.

Sri Lankassa ystävyyspiirimme alueella sijaitsee myös kehitysvammaisten lasten ja nuorten laitos nimeltään Camilla School.
Laitos toimii kouluna, työpajana ja sisäoppilaitoksena, josta lapset käyvät kotonaan kerran vuodessa. Siellä asustavia lapsia ja nuoria voi syystäkin kutsua ”unohdetuiksi lapsiksi”, joista vain harva välittää.

Camilla School saa valtiolta tukea noin 1 dollarin verran per lapsi/nuori / päivä. Summa ei ole riittävä edes jokapäiväiseen ruokaan. Käytännössä ystävyyspiirimme 306-A2 ja naapuripiiri 306 -A1 avustavat tätä laitosta ja lapsia selviämään.

Piirimme ystävyystoimikunnan uheenjohtaja Otfried Blümchen vieraili Camilla Schoolissa ja totesi, että pula kaikesta on silminnähtävä.

Samaan aikaan laitokseen tuli nuori tyttö vanhempiensa kanssa tarjoamaan laitoksen lapsille iltapäivän teehetken (kustannus 7 €). Vanhemmat olivat ylpeitä tyttärestään ja totesivat, että tytär saa tällaisella käynnillä kosketuksen todellisen avun tarpeessa oleviin.

Miksi emme keventäisi kahden Lions-piirimme taakkaa laitoksen ylläpidon suhteen?
Laitoksessa on paljon parannettavaa ravinnon määrän lisäksi. Vessojen uusiminen, makuuhuoneiden kalustaminen ja luokkahuoneiden lisääminen ovat ensisijaisia tarpeita.

Laitoksessa on vapaaehtoista henkilökuntaa 17 henkeä ja he huolehtivat 20 tytöstä ja 27 pojasta 24 tuntia vuorokaudessa.

Toimintaa ylläpitävien 2 lionspiirin ja niiden klubien mottona on:  Sharing & Caring – A Way of Life

Klubit ja lionit voivat lahjoittaa ”kymppejä tai vaikka satasen” piirin tilille
FI39 1347 3500 0669 50. Viitenumerona tulee käyttää 7773.

Tämä projekti hyväksyttiin kaudella 2015-16 eli viime kaudella piirimme projektiksi. Korostan kuitenkin, että klubit ja lionit tekevät täysin vapaaehtoisesti lahjoituksia tähän projektiin.  Juuri nyt olisi hieno hetki tehdä lahjoitus, sillä helmikuun lopulla vietetään ystävyyspiiriemme 10-vuotisjuhlaa Posiolla. Paikalle saapuvat arvovaltaiset vieraat Sri Lankasta ja Saksasta.

Otfried Blümchenin muistiinpanoihin perustuen
Veikko Teerioja

Lisätietoa Camilla Schoolista
Laitoksen sponsorit voivat lahjoittaa lapsille päivän ruuan tai kuten artikkelissa mainittu tyttö lahjoitti ainoastaan iltapäivän teen ja makeisia.
Laitoksen sponsorit voivat lahjoittaa lapsille päi...
Lasten makuuhuoneet ovat siistejä mutta nukasti kalustettuja.
Lasten makuuhuoneet ovat siistejä mutta nukasti ka...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram