Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Eturauhassyöpäilta

Ensimmäisen esitelmän piti emeritusprofessori Pertti Tuohimaa, joka kertoi omakohtaisista kokemuksistaan eturauhassyöpäpotilaana ja paranemisestaan.

LC Helsinki/Vallila järjesti 20.04.2016 yhdessä Suomen eturauhassyöpäyhdistyksen kanssa teemaillan eturauhassyövästä. Tilaisuuteen jaettiin lähes kymmenentuhatta kutsua Vallilan, Arabian ja Toukolan alueelle.

 

Tilaisuus järjestettiin Liikemiesten kauppaopiston tiloissa, Helsingin Pasilassa. Kauppaopisto osallistui teemailtaan antamalla tilat käyttöömme korvauksetta.


Tilaisuuden avasi Liikemiesten kauppaopiston rehtori, Antti Loukola, kertomalla mielenkiintoisia asioita opiston historiasta ja nykyisestä toiminnasta ja tulevaisuuden näkymistä.

 

Emeritusprofessori Pentti Tuohimaa kertoi taustastaan ja suhteestaan lääketieteeseen jo toisessa polvessa sekä omakohtaisista kokemuksistaan eturauhassyöpäpotilaana. Esityksestä teki erityisen mielenkiintoisen esitelmöitsijän tieteellinen näkökanta omiin kokemuksiinsa potilaana.

 

Dosentti Timo Joensuun esitelmän aiheena oli "Mitä minun tulee tietää eturauhassyövästä?” Joensuu kertoi hyvin asiantuntevasti, mutta kuitenkin asiaa tuntemattomillekin ymmärrettävästi syöpätautien nykyisistä tutkimus- ja hoitomenetelmistä. Timo Joensuu on yksi Suomen johtavia syöpälääkäreitä ja suomalainen tutkimus ja hoito ovat maailmassa aivan kärkeä.

 

Tilaisuuteen oli saapunut vajaa neljäkymmentä kuulijaa. Seuraava tilaisuus on tarkoitus järjestää syksyllä 2016.  Tilaisuuden juonsi järjestäjäklubista Pentti Ekola.

 

Teksti ja kuvat: Antero Hovila, LC Helsinki/Vallila

Yksi Suomen johtavista syöpälääkäreistä, dosentti Timo Joensuu kertoi syöpäsairauksien uusista tutkimus- ja hoitomenetelmistä.
Yksi Suomen johtavista syöpälääkäreistä, dosentti ...
Liikemiesten kauppaopiston rehtori Antti Loukola avasi tilaisuuden.
Liikemiesten kauppaopiston rehtori Antti Loukola a...
Tilaisuuden juontajana toimi Lion Pentti Ekola, LC Helsinki/Vallila.
Tilaisuuden juontajana toimi Lion Pentti Ekola, LC...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram