Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Fillarihaaste Loviisasta Helsinkiin

Loviisasta lähdettiin liikkeelle Aku ankan auton johdattamana.

Loviisaan kokoontui neljätoista pyöräilijää ja joukko saattajia osallistumaan N-piirin ensimmäiseen pyöräilyhaasteeseen. Matkan varrella väkeä vaihtui, mutta viisi urheaa polki koko matkan Kansalaistorille saakka.

 

Ensimmäinen pysähdyspaikka oli 40 kilometrin päässä Porvoossa. Siellä piirikuvernööri Markku Helle joutui eroamaan joukostamme pakollisten iltamenojen vuoksi. Jo vähän aiemminkin oli muutama pyöräilijä poistunut porukasta. Porvoossa saimme juotavaa, Lion-patukoita ja tapasimme Porvoon Akilleksen edustajan, joka antoi meille vinkkejä maantiepyöräilyyn. Hän myös lähti mukaan pyöräilemään kääntyen vasta Pornaisissa takaisin päin. Kiitos Porvoon klubit!

 

Seuraavassa stoppipaikassa Askolassa meitä jo odoteltiin telttakatoksen kanssa, tarjolla oli naposteltavaa ja hyvää juttuseuraa. Kiitos myös mukavasta kotiseutukatsauksesta! Jatkoon lähti viisi Loviisasta jo pyöräilyn aloittanutta, jälleen kaksi Loviisasta tullutta poistui joukosta, mutta kolme uutta polkijaa liittyi joukkoomme sähköpyörillä. Tosi kivalla fiiliksellä jatkettiin matkaa, kiitos askolalaiset.

 

Mäntsälään saavuttiin aikataulussa ja siellä iloiset LC Mäntsälän Mamssellit odottelivat meitä kahvin, banaanien ja pähkinöiden kanssa. Mäntsälässä myös syötiin pastalounas, jonka huoltojoukko (Jylppy ja Teija) tilasivat valmiiksi ja kävivät noutamassa fillaristien iloksi. Tosi mukava pysähdys tämäkin. Nämä eri klubien jäsenten kohtaamiset olivat todella plussaa reissulle.

 

Pornaisissa LC Pornainen ja muutama koirakin odottelivat pyöräilijöitä makupalojen kanssa. Oli mukava kuulla heidän tulevasta markkinatapahtumastaan, toivottavasti sää pysyy hyvänä! Muutama pyöräilijä kääntyi tässä takaisin päin, viisi Loviisasta lähtenyttä jatkoi matkaa Nikkilään.

 

Nikkilässä pidettiin pieni juomatauko ja sieltä jatkettiin viimeiselle taukopaikalle Heurekaan, matkaa 20 kilometriä. Heurekan luona oli Timo Heinonen vaimonsa kanssa odottelemassa ja pidimme tauon kahvia juoden ja odotellen hetken, tulisiko lisää pyöräilijöitä viimeiselle etapille. Eipä tullut Heinosten lisäksi, joten edessä oli viimeinen rutistus, 17 km Kansalaistorille.

 

Kansalaistorilla oli pöytä koreana, kiitos Pro Culturan Oivi-  ja LC Revonsalmen Raino Heinonen, sekä Malmittarien Arja Oksanen ja Kirsi sekä Timo Sjöblom. Ensimmäisinä olivat paikalle ehtineet muutamat B-piiriläiset DG Mika Pirttivaaran johdolla, sitten tulivat N-piirin haasteeseen vastanneet polkijat ja hetken päästä Hangosta Helsinkiin pyöräilleet B-piirin muutamat edustajat.

 

Make Vesikallio irrotti pyörästään viestin, jonka 2 VDG Pekka Taskinen luki. Siinä kerrottiin pyöräilyidean taustoja ja todettiin haasteen jatkuvan ensi kaudella. Videon voit katsoa tästä linkistä:  

 

B-piirin Heikki Hartikainen puolestaan toi Hangon klubin heille antaman haastepipon, johon B-piirin porukka oli jo laittanut nimensä ja nyt sen tekivät myös N-piirin pyöräilyhaasteeseen osallistuneet.

 

Fillarireissu oli siitä erikoinen tapahtuma, että valtaosa osallistujista ei ollutkaan leijonia. Loviisasta Helsinkiin pyöräilleistä vain idean isä, viime kauden piirikuvernööri Make Vesikallio oli lion, muut ulkopuolisia, mutta kenties tulevia leijonia.

 

-Olen ihan fiiliksissä! Tämä meni paremmin kuin uskalsin toivoa, upeaa, että Loviisasta lähti niin iso joukko pyöräilemään ja myös upea Aku ankka –auto oli hieno lisä siinä startissa, purki Make tuntojaan maalissa.

 

Teija Loponen

 

 

Loviisaan alkoi pyöräilijöitä kokoontua heti kahdeksan jälkeen.
Loviisaan alkoi pyöräilijöitä kokoontua heti kahde...
Seuraava etappi oli Porvoo, josta saatiin lisää polkijoita.
Seuraava etappi oli Porvoo, josta saatiin lisää po...
Askolassa väkeä vaihtui ja kuultiin alueen merkkihenkilöistä.
Askolassa väkeä vaihtui ja kuultiin alueen merkkih...
Poljettavaa riittää.
Poljettavaa riittää.
Maanteitä ajettiin etenkin alkumatkasta.
Maanteitä ajettiin etenkin alkumatkasta.
Mäntsälässä koitti seuraava tauko.
Mäntsälässä koitti seuraava tauko.
Mäntsälässä pidettiin myös ruokatauko.
Mäntsälässä pidettiin myös ruokatauko.
Vuorossa Pornainen
Vuorossa Pornainen
Ja sitten löytyi jo pyöräteitäkin.
Ja sitten löytyi jo pyöräteitäkin.
Heurekan pihalla pidettiin viimeinen kahvitauko.
Heurekan pihalla pidettiin viimeinen kahvitauko.
Perillä Kansalaistorilla Hangosta saatu viestipipo siirtyi B-piiriltä N-piirille.
Perillä Kansalaistorilla Hangosta saatu viestipipo...
Vastaanottokomitea Kansalaistorilla. Kuva Arja Oksanen
Vastaanottokomitea Kansalaistorilla. Kuva Arja Oks...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram