Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Floorankentän klubin Jaakko Koskinen tarjoaa pelkkää kylmyyttä

Kylmä kivi lupaa pelkkää kurjuutta... Kuva: YLE:n uutiset 25.7.2015.Ei riitä, että suomalaiset ovat joutuneet polskimaan koko kesän hyisissä uimavesissä. Suomen Epätieteellinen Seura (SES) päätti julmasti pahentaa tilannetta molskauttamalla 25.7.2015 ennätyksellisen kylmän Jaakon päivän kiven Helsingin Kolera-altaaseen.

 

Se oli kohmeinen avaruuskivi, joka oli tilattu postiennakolla ulkoavaruudesta. Eikä kylmäketjukaan katkennut, sillä Postilla on kylmäkuljetuksiin tarkoitettu lämpöeristetty Termo-laatikko.

 

- Huomenna vesi on -100-asteista, seuran puheenjohtaja ja Lions Club Helsinki / Floorankentän jäsen Jaakko Koskinen ennustaa.

 

Hän on heittänyt kiven Helsingin Kolera-altaaseen jo vuodesta 1995 alkaen Jaakon nimipäivänä.

 

- Tästä eteenpäin vesien jäisessä kylmyydessä uimareiden hampaat kalisevat ja polvet poksahtelevat, seuran ulkomaankoordinaatti Pentti Mylläri myhäilee.

 

Sakari Railo - Lions Club Sipoo/Meri-Sibbo - omistaa hienon postiveneen, jonka kanssa hän kävi kiepahtamassa Kolera-altaalla.

 

Vene on valmistettu vanhoilla saaristopostiveneen piirustuksilla. Siinä on aurinkokenno, joka varaa sähköä, jolla voi vuorostaan pyörittää moottoria, jolla ruiskutetaan vettä pilssistä, jos jossain palaa.


Sakari Railon veneen vieressä Pitkäjärven VPK:n palomiehiä ja taustalla heidän miehistönkuljetusautonsa.Kylmän kiven heittämisen taustalla on Santiago de Compostelaan tehtävä Pyhän Jaakobin pyhiinvaellus ja sen symbolinen merkitys. Koko vaelluksen aikana mukana on kannettu kiveä, joka on kuin syntitaakka. Vaelluksen päätepisteessa se heitetään mereen synneistä vapautumisen merkiksi.

 

Kylmän kiven päiväksi on valikoitunut Jaakon nimipäivä eli 25. heinäkuuta. Silloin uimakausi alkaa olla lopuillaan, ilmat viilenevät ja alkaa syyskesä. Tänä vuonna tosin kunnollinen uimakausi ei oikein koskaan alkanutkaan...

 

Kylmän kiven uutinen YLE:ssä .


Teksti: Thorleif Johansson
Kuva: YLE:n uutiset 25.7.2015

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram