Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Heikki Kahila kauden avauksessa

Television yksi suosituimmista uutisankkureista Heikki Kahila ja Lions-liiton uusi puheenjohtaja Jari Rytkönen esiintyivät N-piirin kauden avaustilaisuudessa 25.8.2015 Näkövammaisten keskusliiton Iiris-talossa. Ennen tilaisuuden alkua jaettiin vuosikirjat.  Tavan mukaisesti auditorio oli tupaten täynnä.

Tilaisuuden alussa nykyinen kuvernööri Veikko Teerioja kukitti yhdessä puolisonsa Tuulan kanssa viime kauden kuvernöörin Sini Eloholman. Näkövammaisten keskusliiton jäsenpalvelupäällikkö Markku Möttönen esitti N-piirille kiitokset pitkäaikaisesta menestyksellistä yhteistyöstä.

Enää ei myydä televisioita,
joissa Heikki Kahila esiintyy


Lähes 20 vuotta 1960 ja 1970-luvuilla televisiouutisista tuttu, sittemmin televisiossa viihteen moniottelijana jatkanut Heikki Kahila otti yleisönsä.  Hän harmitteli sitä, ettei enää myydä televisioita, joissa hän esiintyy.  Kirjoittamansa muistelmakirjan "Ääneen elettyä" esittelyn jälkeen Kahila pääsi vauhtiin.  Hän kertoi värikkäästi tapauksista ja toilauksista, jotka eivät sopineet 400-sivuiseen muistelmakirjaan.

Kahila muisteli, kuinka hän oli Hannu Karpon kanssa toteuttanut ohjelman, joka pimensi kaikkien niitten televisiot, jotka olivat jättäneet television lupamaksun maksamatta.  Seuraavana päivänä pankeissa oli ollut jonoa, kun ihmiset ryntäsivät maksamaan rästissä olevan lupamaksunsa. Kahila harmitteli, että Yleisradiolle taloudellisesti tuottoisa ohjelma toi tekijöilleen varoituksen ohjelmajohtaja Jussi Koskiluomalta. Televisioruutu kun oli pimentynyt kaikilta katsojilta, ei vain lupamaksun maksamattomilta.

Eikä edellä kuvattu juttu ollut kansansuosikin ainoa varoitukseen johtanut ohjelma. Tulleista rangaistuksista huolimatta salintäyteinen yleisö toivoi, että Kahilan muistelmat saisivat jatko-osan näistä värikkäimmistä toilauksista. 

Liiton palvelutarjotin

Liiton uusi puheenjohtaja Jari Rytkönen esittäytyi ja toi Liiton tervehdyksen. Hän esitteli N-piiriläisille haasteen, valtakunnallisen "Palvelutarjottimen". Rytkönen kertoi, kuinka alkaneella kaudella kukin klubi saa itse päättää, mitä aktiviteetteja ne ottavat kauden toimintasuunnitelmaansa.

Puheenjohtaja esitteli tarkemmin neljä valtakunnallista aktiviteettia: 1) Ratnapuran silmäsairaalan rakentamisen loppuunsaattaminen, 2) Vastuu on meidän, 3) Nuorisoarvat (päävoittona auto) ja 4) Auta lasta - auta perhettä. Punainen Sulka on sitten seuraavan kauden suurhanke.

Piirikuvernööri Veikko Teerioja esitteli tarkemmin kautensa teeman "Tervetuloa Lions-klubiin."  Viestintäiltoja järjestetään 6.10. ja 20.10.  Kumpanakin iltana opetellaan tekemään videoklippejä.  Presidenttien ja piirihallituksen verkostoitumisristeily Tallinnaan järjestetään 18.10.2015.

Tämä uutinen on myös alla kuvakoosteessa Malmittarien Ulla Welinin runomittaiseen tapaan.

Teksti ja kuvat: Antti Tuomikoski
Kuvernöörin puoliso Tuula Teerioja kukittamassa viime kauden kuvernöörin Sini Eloholman. PDG Sini Eloholma puolestaan ojensi juuri aloittaneelle kuvernöörille Veikko Teeriojalle kuvernöörin valtikan, istuvan kuvernöörin sauvan.
Kuvernöörin puoliso Tuula Teerioja kukittamassa vi...
Jäsenpalvelupäällikkö Markku Möttönen toi kauden avaukseen Näkövammaisten keskusliiton tervehdyksen ja esitti N-piirille kiitoksen menestyksellisestä yhteistyöstä.
Jäsenpalvelupäällikkö Markku Möttönen toi kauden a...
Viihteen moniottelija Heikki Kahila on julkaissut muistelmansa "Ääneen elettyä".
Viihteen moniottelija Heikki Kahila on julkaissut ...
Suomen Lions-liiton puheenjohtaja Jari Rytkönen esitteli Liiton palvelutarjottimen.  Tällä kaudella jokainen klubi saa itse valita omat aktiviteettinsa.
Suomen Lions-liiton puheenjohtaja Jari Rytkönen es...
Piirikuvernööri Veikko Teerioja toivotti presidentit ja piirihallituksen verkostoitumisristeilylle.
Piirikuvernööri Veikko Teerioja toivotti president...
Avajaisten alkajaisiksi jaettu vuosikirja oli kuin sananlaskussa: "Moni kakku päältä kaunis", mutta tärkein asia puuttuu eli jäsenten nimet.  Ensi vuonna ne palautetaan takaisin.  Toivottavasti ja ehdottomasti.  Tämä kokeilu oli epäonnistunut säästöyritys.
Avajaisten alkajaisiksi jaettu vuosikirja oli kuin...
Avajaisuutinen Ulla Welinin runomittaan kirjoitettuna.
Avajaisuutinen Ulla Welinin runomittaan kirjoitett...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram