Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Helsingen tuolitanssi, laulava tanssi

Tuolitanssia Myyrinkodissa.LC Vantaa/Helsingen aktiiviset toimijat Leeni, Sirkka, Ulla jne. ovat jo parin vuoden ajan ohjanneet tuolitanssia Myyrinkodin asukkaille, Vantaan Myyrmäessä.

Tuoliliikunta tapahtuu iskelmämusiikin tahdissa. Kukin asukas osallistuu jäsenten liikutteluun voimiensa mukaan. Joskus olo on vetreämpi, toisella kerralla taas nuutuneempi. Pääasia on, että ollaan yhdessä, kuunnellaan nuoruuden aikaista, tuttua iskelmämusiikkia ja nautitaan.

 

Tuolitanssia ohjataan Myyrinkodissa pari kertaa kuukaudessa, parillisina maanantaina. Liikunnan ohessa rupatellaan niitä näitä tai ainakin kuunnellaan, mitä Leeni jutustelee sekä ihaillaan Sirkan piristävää laulua. Jos tilaisuudessa on muita klubilaisia, he avustavat vanhuksia käsien jumppaliikkeissä. Leenin jakamat huivit liehuvat iloisesti, kun15-20 vanhusta kurkottelee niitä korkeuksiin.

 

Eräällä tapaamiskerralla Leeni opetti vanhuksille äänen avausta ja sekös nauratti vanhuksia. Mutta kun Leeni kertoi miten tärkeätä on äänen huolto erityisesti vanhemmalla iällä, jotta puheääni pysyisi selvänä, treeniin osallistuttiin suuremmalla innostuksella. Jonain tapaamiskertana tilaisuuden päätteeksi lausutaan kaunis runo kun taas jonain kertana tilaisuus päättyy tanssiaskelin, kun hieman parempikuntoinen vanhus pyytää Leenin parketille.

 
Asukkaiden kunnon ylläpitämisen tukeminen on tärkeää, koska siten voidaan helpottaa selviytymistä jokapäiväisissä toiminnoissa. Iloinen leijonajoukko tuo myös väriä ja piristystä asukkaiden maanantaipäivään.

 

Leeni on käynyt  vierailevana tuolitanssin ohjaajana myös Simonkylän palvelutalon päivätoiminnan osastolla.

 

Irmeli Kolehmainen, tiedottaja

LC Vantaa/Helsinge

 

Kuvat: Lea Järvikare, Irmeli Kolehmainen

LC Helsinge vetää tuolitansseja Myydinkodissa kaksi kertaa kuukaudessa.
LC Helsinge vetää tuolitansseja Myydinkodissa kaks...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram